"Veşnic copii" îi are în distribuţie pe Shahab Hosseini, Elham Hamidi, Hadi Marzban, Pantea Bahram, Ahoo Kheradmand şi Ali Ahmadifar. Filmul spune povestea lui Negar, care urmează să se căsătorească cu Iman, însă află că ea are o datorie morală pe care nu o poate ignora de dragul căsniciei. Măcinată de îndoieli, Negar se află în faţa unei dileme: îi va da dreptate lui Iman şi va accepta să îşi împartă viaţa de familie cu o a treia persoană, sau nu.
Zilele Filmului Iranian vor aduce la Bucureşti, pentru o săptămână, cinci filme specifice cinematografiei iraniene.
În afară de "Veşnic copii", la Cinema Union vor mai fi proiectate: "Sfânta Maria"/ "Saint Mary (Maryam Moghaddas)", de Shahriar Bahrani – pe 9 februarie, "M de la «mama»"/ "M for Mother", de Rasul Mollaghollipour – 10 februarie, "Copiii Paradisului"/ "Children of Heaven (Bachcheha-ye asemani)", de Majid Majidi – 11 februarie.
Zilele Filmului Iranian se vor încheia pe 12 februarie, cu filmul "Atât de departe, atât de aproape"/ "So far, so close (Kheili dur, kheili nazdik)", de Seyyed Reza Mir-Karimi.
Istoria filmului iranian are ca punct de plecare anul 1905, când Mirza Ebrahim Khan Sahafbashi a început realizarea şi prezentarea de producţii cinematografice publicului din Iran. Cinematografia iraniană a devenit tot mai activă, iar în anii ’50-’60 a obţinut şi primele succese la festivaluri internaţionale de film. În anii ’70, însă, producţia cinematografică iraniană, care se transformase într-un simbol al regimului monarhic decadent, a traversat o perioadă de criză.
După victoria Revoluţiei Islamice din februarie 1979, cinematografia iraniană s-a transformat. În anul 1983 a fost înfiinţată Fundaţia Cinematografică Farabi, care a organizat în acelaşi an prima ediţie a Festivalului de Film Fajr, cel mai cunoscut festival de film internaţional ce se desfăşoară în Iran.
Arta cinematografică iraniană şi-a câştigat recunoaştere internaţională şi a primit un număr extrem de mare de nominalizări şi premii la cele mai prestigioase festivaluri internaţionale. Astfel, în 1997, Abbas Kiarostami a obţinut pentru "Gustul Cireşii", Palm d’Or la Cannes, Jafar Panahi – Leul de Aur la Veneţia pentru "Cercul" (2000), Abbas Kiarostami – Premiul "Roberto Rossellini", Festivalul de la Cannes (1992) etc.