Trei lucruri de ştiut despre Peştera Sfântului Andrei, locul de unde a pornit România creştină - VIDEO

Sub numele de Peştera Sfântului Andrei este cunoscută o mănăstire dobrogeană, situată în apropierea localităţii Ion Corvin din judeţul Constanţa. Este construită în jurul unei peşteri în care tradiţia populară susţine că a trăit şi a creştinat Sfântul Apostol Andrei.

Urmărește
12834 afișări
Imaginea articolului Trei lucruri de ştiut despre Peştera Sfântului Andrei, locul de unde a pornit România creştină - VIDEO

Trei lucruri de ştiut despre Peştera Sfântului Andrei, locul de unde a pornit România creştină - VIDEO (Imagini: Adrian Stoicoviciu/ Foto Mediafax)

1. Peştera se găseşte la mai puţin de 2 kilometri de „Cişmeaua Mihai Eminescu” şi la apoximativ 4 kilometri de şoseaua Constanţa - Ostrov, fiind clasată ca monument istoric. În timpul stăpânirii otomane peştera a fost uitată. În 1943 a fost redescoperită de preotul Constantin Lembrău, împreună cu avocatul Ion Dinu, iar în 1944 peşterea a fost resfinţită şi redată practicii creştin-ortodoxe. S-au construit o turlă şi un zid de protecţie. Comunismul a lăsat-o în paragină. După 1989 s-au reînceput lucrările de dezvoltare a ansamblului monahal şi, astfel peştera a revenit în atenţia publică.

2. În actuala biserică din peşteră, în pronaos, se află, scobit iniţial în piatră, patul de odihnă al apostolul Andrei. Astăzi, cel în suferinţă, de vrea să-şi redobândească sănătatea, petrece zile şi nopţi în acest loc.

3.Acatiste, iconiţe, cruciuliţe si alte obiecte religioase sunt depuse de credincioşi in scobiturile din pereţii peşterii. E ca şi cum vrei să fii parte din locul atins de suflarea sfântului Andrei.

O vizită a peşterei:

Viaţa Sfântului Andrei:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici