- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (21.09.2012, 14:31)
- Alina Dan - Mediafax ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Trei regizori români, în juriul internaţional al Romania International Film Festival 2012
Adrian Popovici, Dinu Lazăr şi Ilie Virgil Pascal vor face parte din juriul internaţional al celei de-a opta ediţii a Romania International Film Festival (Ro-IFF), care are loc între 27 septembrie şi 7 octombrie în Bucureşti.
Urmărește
384 afișări
Trei regizori români, în juriul internaţional al Romania International Film Festival 2012 (Imagine: Facebook)
Festivalul, care se va desfăşura la Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române, Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi Club Fabrica, include trei secţiuni competiţionale - CineBlackSea, Woman in Cinema şi Docs & Shorts - ai căror câştigători vor fi desemnaţi în urma votului unui juriu internaţional, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Filmele secţiunilor CineBlackSea şi Woman in Cinema vor fi evaluate şi premiate de un juriu compus din Narine Lalayan-Kochar (Armenia), Kadi Lokk (Estonia) şi Adrian Popovici (România).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
Producător, regizor, scenarist, membru în formaţii de muzică rock, Adrian Popovici s-a născut la Timişoara. În perioada anilor '80, a cântat alături de trupe de calibru din scena muzicală românească şi din străinătate, precum Timpuri Noi, Cargo, Progresiv TM şi Classics. A semnat regia filmelor "Un acoperiş deasupra capului", "Eva" şi "Se caută o mamă/ All God's Children", primele două selecţionate şi premiate la festivaluri de film. "Se caută o mamă/ All God's Children" va fi prezentat în premieră în România în cadrul Ro-IFF. De curând, Adrian a încheiat postproducţia filmului "Brâncuşi".
Narine Lalayan-Kochar este producătoare şi actriţă de origine armeană. A urmat cursurile Şcolii de Actorie John Robert Powers din SUA (2005), precum şi cursuri de perfecţionare la Teatrul Shakespeare Globe din Londra (2007). În 2003, a făcut primii paşi în lumea cinematografică, debutând ca actriţă în lungmetrajul "Arahet", regizat de Ruben Kochar, şi, de asemenea, implicându-se în producţie ca asistent al regizorului. Ulterior, Narine a jucat în câteva filme şi a câştigat experienţă ca manager de producţie, director de casting şi producător.
De origine estoniană, Kadi Lokk este absolventă a Şcolii de Business Mainor din Tallin, cât şi a Şcolii Internaţionale de Management din Lyon, Franţa. După absolvire, a lucrat în Florida, apoi s-a mutat la Paris. În octombrie 2010, a început să lucreze pentru ÉCU - Festivalul European Independent, având funcţia de coordonator de marketing. În aprilie 2011, Kadi a acceptat postul de manager al festivalului, dezvoltând de atunci numeroase parteneriate în toată lumea şi extinzând activităţile media ale festivalului la un nivel global. Pe durata mandatului său, numărul filmelor înscrise s-a dublat în comparaţie cu anii precedenţi, iar filmele câştigătoare ale festivalului au fost proiectate în peste 17 ţări. În prezent, ÉCU este festival partener cu Ro-IFF, în cadrul căruia va fi proiectat un program reprezentativ.
Juriul internaţional al secţiunii Docs & Shorts este compus din Ruben Kochar (Armenia), Dinu Lazăr (România) şi Ilie Virgil Pascal (România).
Ruben Kochar a absolvit Institutul Naţional de Teatru şi Film din Erevan, secţia Regie film, şi cursuri avansate de cinematografie şi televiziune la Moscova. A regizat numeroase filme, documentare, scurtmetraje şi colaborări. Din 1983, este membru-jurat al Regizorilor Sovietici. În 1985, a primit premiul Lauriat Leninskogo Komsomola. Filmul său "Herostratus" a primit premiul preşedintelui la festivalul de la Ajijic din Mexic, Medal of Arsenal la festivalul de la Riga din 1988, iar filmul Quartet - Grand Prix-ul Minsk Film Festival (Belarus, 1985) etc. În 1992, a fondat AITN, reţeaua de televiziune armeană în America, şi produce programul televiziunii zilnic începând din 1992. În 2002, a pus bazele Fundaţiei Culturale Kochar, al cărei principal scop este promovarea valorilor şi culturii armene, prin sponsorizarea şi organizarea evenimentelor culturale armene, în toată lumea, inclusiv în diaspora armeană. Ruben nu doar regizează, ci şi scrie şi pictează. Este autorul a numeroase scenarii şi romane scurte. A început să picteze influenţat de tatăl său, marele pictor şi sculptor Yervand Kochar. În cadrul secţiunii Panorama a Ro-IFF va fi prezentat scurtmetrajul său documentar "Pictând în spaţiu/ Yervand Kochar/ Painting in Space" (Armenia, 2012).
Dinu Lazăr, absolvent al IATC, secţia Imagine film şi TV, a lucrat şase ani la Studiourile Buftea, unde a filmat pentru 24 de filme de lungmetraje şi scurtmetraje, a realizat generice, filmări combinate, filmări aeriene şi subacvatice. A fost, în decursul timpului, asistent de imagine, fotograf de platou şi consilier a numeroase echipe de filmare, atât în România, cât şi în străinătate.
Ilie Virgil Pascal este scenarist şi regizor, precum şi, uneori la documentarele lui, director de imagine. A intrat în cinematografie ca asistent scenograf la "Moromeţii". Licenţiat în Filosofie (Universitatea Bucureşti) şi Regie film (UNATC), a lucrat în presa scrisă şi televiziune, a avut expoziţii de fotografie în Bucureşti, Florenţa şi Roma şi, în perioada 1991-1993, a fost corespondent de război în fosta Iugoslavie, pentru România Liberă, BBC şi Europa Liberă. A realizat filme documentare şi docudrame (scenariu, regie, imagine), precum "Transylvania - History, Legend and Mystery", "Pontus Euxinus", "Kogaion", "Pilgrimage to The Holly Land" şi "Awakening". A fost lector la Universitatea Media, catedra Arta Regiei (2005-2007). A semnat scenariile mai multor lungmetraje, precum "Delfin Pentagon" (preproducţie)," Brâncuşi, din eternitate" (scenariu premiat cu Atlantis Award la Festivalul Internaţional de la Moondance, 2009), "Se caută o mamă / All God's Children" (cu Valeriu Ţurcanu) şi "Liceenii în 53 de ore şi ceva" (cu George Şovu).
Invitate la Ro-IFF vor fi actriţele Susan Main, Emily Alexander-Wilmeth şi Maria-Victoria Drăguş şi regizoarea Irena Skoric.
Cea de-a opta ediţie a Romania International Film Festival este organizată sub înaltul patronaj al preşedintelui României, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Centrului Naţional al Cinematografiei, Arhivei Naţionale de Filme - Cinemateca Română şi Muzeului Naţional al Ţăranului Român.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe