Tribunalul Bucureşti a admis cererea de intrare în insolvenţă a Caţavencu SA

Tribunalul Bucureşti a admis, în şedinţa din 16 martie, cererea de intrare în insolvenţă a societăţii Caţavencu SA, depusă pe 11 martie, şi permite, conform sentinţei, păstrarea dreptului de administrare a societăţii sub supravegherea administratorului judiciar.

Urmărește
113 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Bucureşti a admis cererea de intrare în insolvenţă a Caţavencu SA

Tribunalul Bucureşti a admis cererea de intrare în insolvenţă a Caţavencu SA

"Admite cererea debitoarei SC Caţavencu SA. (...) Deschide procedura generală a insolvenţei faţă de societatea debitoare, care va păstra dreptul de administrare - constând în dreptul de a-şi conduce activitatea, de a-şi administra bunurile din avere şi de a dispune de acestea, pe care îl va exercita sub supravegherea administratorului judiciar", se arată în sentinţa Tribunalului Bucureşti..

Tribunalul Bucureşti a discutat, marţi, cazul insolvenţei Caţavencu SA, editorul Academia Caţavencu, care a cerut, pe 11 martie, deschiderea procedurii insolvenţei, arată pe site-ul TB, Mihnea Vasiliu, director operaţional Realitatea-Caţavencu, precizând, la acea dată, că este vorba despre "reorganizare judiciară"

Totodată, TB a dispus ca băncile la care Caţavencu SA are conturi "să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al administratorului judiciar, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i administratorului judiciar".

Administratorul judiciar este Rominsolf SPRL. Totodată, instanţa pune în vedere administratorului judiciar îndeplinirea următoarelor activităţi:

"- să efectueze formalităţile privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor săi permanenţi;

- să trimită o notificare, în condiţiile art.61 alin.3 din Legea nr 85/2006, privind deschiderea procedurii generale împotriva debitoarei şi ridicarea dreptului de administrare, tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor în conformitate cu art.28 alin.1 lit.c) din lege, debitoarei şi oficiului registrului comerţului în care aceasta este înmatriculată, pentru efectuarea menţiunii, în vederea aplicării prevederilor art.36 din lege, să trimită notificări similare instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul declarat la registrul comerţului şi tuturor băncilor unde debitoarea are deschise conturi, iar în vederea aplicării art.43 din lege să trimită o notificare de acelaşi fel către C.N.V.M.;

- să convoace, în termen de 20 de zile de la deschiderea procedurii, adunarea generală a asociaţilor pentru desemnarea administratorului special;

- să întocmească şi să depună la dosar, în termen de 30 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art.54 alin.1 şi 2 din Legea nr 85/2006 şi, în termen de 60 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 59 din lege".

De asemenea, TB a stabilit termenul de definitivare a tabelului creanţelor ca fiind 29 iunie. Tribunalul a mai stabilit data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor la 14 iunie.

Următorul termen pentru continuarea procedurii este 20 aprilie.

Sentinţa TB este definitivă şi executorie, cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare.

Mihnea Vasiliu, director operaţional Realitatea-Caţavencu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că este vorba despre o "reorganizare judiciară", nu despre faliment, prin intermediul căreia vor fi reeşalonate datoriile Caţavencu SA.

"Este vorba de procedura de reorganizare judiciară. Aceasta vine natural după plecarea multor reviste şi închiderea ziarului Business Standard. Brandul Academia Caţavencu rămâne şi, în mod clar, noi îl susţinem. Însă Caţavencu SA a editat mai multe produse, unele vândute şi altele închise, care au lăsat în urmă nişte datorii şi atunci am apelat la soluţia reorganizării companiei, modalitate care, legal, ne permite să reeşalonăm cu creditorii toate datoriile, fără a fi puşi în situaţia de a fi trecuţi în insolvenţă de unul din ei", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihnea Vasiliu, director operaţional Realitatea-Caţavencu.

Conform lui Vasiliu, Academia Caţavencu este o revistă "profitabilă" şi reorganizarea companiei presupune reeşalonarea datoriilor, pe baza unui plan care este deja făcut. "Academia Caţavencu e o revistă profitabilă şi care scoate profit. Din profit putem reeşalona datoriile. Puteam să nu cerem reorganizarea judiciară, dar asta doar dacă toţi creditorii erau de acord. Astfel, ne protejăm de o insolvenţă cerută de la unul din creditori", a subliniat Vasiliu.

La începutul lunii ianuarie, SC Caţavencu SA şi-a diminuat capitalul social cu circa 19,6 milioane de lei, pentru a-şi acoperi pierderile înregistrate la 31 decembrie 2008, potrivit unei decizii a acţionarilor, publicată în Monitorul Oficial. Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii Caţavencu SA, întrunită în şedinţa din 15 ianuarie 2010, la convocarea Consiliului de Administraţie al Societăţii, a aprobat diminuarea capitalului social al S.C. Caţavencu SA cu 19.662.234,50 lei, respectiv de la 23.594.681,40 lei la 3.932.446,90 lei, având în vedere şi corespunzător pierderilor cumulate la data de 31.12.2008, prin reducerea valorii nominale a acţiunilor emise de către Societate de la 0,6 lei/acţiune la 0,1 lei/acţiune.

La data la care devine efectivă, potrivit legii, reducerea capitalului social cu valoarea de 19.662.234,50 lei, structura capitalului social va fi: S.C. Realitatea Media S.A., cu un număr de 27.922.379 acţiuni, reprezentând 71,0051002 % din capitalul social al Societăţii, Bellerive Holdings Limited, cu un număr de 3.932.447 acţiuni, reprezentând 10,0000001 % din capitalul social al Societăţii, şi S.C. PSV Company S.A., cu un număr de 7.469.643 acţiuni, reprezentând 18,9948997 % din capitalul social al Societăţii.

În 2008, SC Caţavencu SA a avut o cifră de afaceri de 78.974.315 lei, cu o pierdere de 32.689.638 de lei, potrivit bilanţului financiar publicat pe site-ului Ministerului de Finanţe.

SC Caţavencu SA, societatea care editează publicaţia Academia Caţavencu, face parte din grupul Realitatea - Caţavencu, controlat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

În 3 martie, Mircea Toma, unul dintre fondatorii Academiei Caţavencu, declara, pentru MEDIAFAX, că 20-25 dintre persoanele care lucrau la publicaţie au decis să părăsească ziarul şi, împreună, vor realiza "un Caţavencu alternativ", un săptămânal de satiră politică, care va apărea print şi online. Grupul de jurnalişti a lansat, miercuri, revista Kamikaze, într-un tiraj de 60.000 de exemplare.

La Academia Caţavencu au rămas, dintre fondatorii ziarului, Doru Buşcu, Ioan T. Morar şi Eugen Istodor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici