- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (11.10.2011, 17:30)
- Madalina Cerban ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tribunalul obligă Asesoft să permită accesul Rovigo şi al Irinei Chirica în spaţiul Realitatea TV
Tribunalul Bucureşti obligă, printr-o sentinţă de luni, societatea Asesoft, regia RA-APPS şi compania Coresi să permită accesul Rovigo SPRL şi al Irinei Chirica, preşedintele Consiliului de Administraţie al Realitatea Media, în spaţiul în care funcţionează Realitatea TV din Piaţa Presei Libere.
Urmărește
254 afișări
În mod concret, printr-o sentinţă dată luni, Tribunalul Bucureşti a admis cererea formulată de administratorul judiciar Rovigo SPRL.
Potrivit site-ului TMB, instanţa obligă SC Asesoft International SA, Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat şi Compania Naţională a Imprimeriilor Coresi SA să permită accesul administratorului judiciar Rovigo SPRL şi al administratorului statutar Irina Chirica, în spaţiul în care funcţionează societatea debitoare SC Realitatea Media SA, situat în Piaţa Presei Libere nr 1, Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Totodată, instanţa obligă Asesoft, RA-APPS şi Coresi "să permită desfăşurarea activităţii curente a debitoarei (Realitatea Media, n.r.), în perioada de observaţie, sub supravegherea administratorului judiciar Rovigo SPRL".
Sentinţa pronunţată în sedinţa publică de luni poate fi atacată cu recurs odată cu fondul.
Rovigo a fost desemnat administrator judiciar al Realitatea Media SA printr-o decizie din 7 septembrie a Tribunalului Bucureşti - Secţia a VII-a Comercială. Atunci, Tribunalul Bucureşti a admis deschiderea procedurii generale de insolvenţă în cazul societăţii Realitatea Media SA, în urma cererii insolvenţei făcute de aceasta. Potrivit site-ului Tribunalului Bucureşti, dosarul prin care SC Societatea Media SA şi-a cerut insolvenţa a fost înregistrat pe 2 septembrie.
Decizia Tribunalului Bucureşti vine după ce, pe 7 octombrie, Rovigo SPLR, administratorul judiciar al Realitatea Media, a făcut plângere penală împotriva Asesoft, controlată de Sebastian Ghiţă, fostul manager al Realitatea, şi a firmei care asigură paza televiziunii, reclamând că i s-a interzis accesul în sediul Realitatea TV, împiedicându-se actul de justiţie. Plângerea penală a fost trimisă vineri la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti, fiind îndreptată împotriva SC Asesoft International SA, în calitate de fost manager al Realitatea Media SA, societate aflată în insolvenţă, pentru "săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 214 C.pen.- Gestiunea Frauduloasă".
Potrivit documentului, în conformitate cu Contractul de management din 24 octombrie 2010 (denunţat de Rovigo în 6 octombrie 2011, n.r.), încheiat între Realitatea Media, în calitate de beneficiar, şi Asesoft International SA, în calitate de manager, aceasta din urmă se obliga să asigure, printre altele, serviciile de administrare şi management (conducerea activităţii Realitatea Media). În exercitarea obligaţiilor asumate prin contractul de management, Asesoft avea acces direct şi nelimitat în locaţia din Piaţa Presei Libere nr. 1 Corp A et.2, sector 1, unde Realitatea Media îşi desfăşoară activitatea, precum şi la echipamentele Realitatea, necesare aducerii la îndeplinire a prevederilor contractuale.
"Pentru spaţiul în care şi-a desfăşurat şi îşi desfăşoară activitatea curentă, Realitatea Media a avut încheiate contracte de închiriere cu proprietarii, C.N.I. Coresi şi RA-APPS. Aceste contracte au fost reînnoite de managerul de la acea dată al S.C. Realitatea Media S.A., respectiv S.C. Asesoft International S.A., în nume personal, transformând cu bună ştiinţă debitoarea Realitatea Media în consumator captiv", se mai spune în document.
"În prezent, Realitatea Media SA se găseşte în imposibilitate obiectivă de a muta bunurile într-o altă locaţie fără a întrerupe activitatea curentă şi fără a aduce diminuări importante averii sale, precum şi fără a prejudicia creditorii săi şi circuitul economic", se mai spune în document.
"S.C. Asesoft International S.A. a luat măsuri vizând interzicerea pătrunderii în sediul în care îşi desfăşoară activitatea S.C. Realitatea Media S.A., atât a administratorului judiciar (Rovigo, n.r.) în vederea desfăşurării atribuţiilor specifice prevăzute de art. 20 din Legea 85/2006, cât şi a administratorului special. Precizăm că, administratorul judiciar îşi exercită atribuţiile prevăzute de Legea 85/2006 în cadrul unei proceduri publice, dispusă şi supravegheată de instanţa de judecată prin intermediul judecătorului sindic", se mai spune în document.
Astfel, în data de 6 octombrie, "ca urmare a unei noi obstrucţionări de către reprezentanţii Asesoft a pătrunderii în incinta spaţiului a persoanelor acreditate să intre în incinta Realitatea TV în vederea desfăşurării activităţii, s-a apelat la forţa coercitivă a organelor de poliţie".
"Trist este faptul că, însăşi firma de paza DGM System Guard Protections, care avea cel puţin teoretic atribuţii de pază a spaţiului respectiv, a permis accesul unor persoane neidentificate
în spaţiul din Piaţa Presei Libere, care nu aveau nici o legătură cu Realitatea TV, şi care la solicitarea fostului Manager au sustras din bunurile aparţinând Realitatea Media SA", se mai spune în plângerea Rovigo împotriva Asesoft.
Pe de altă parte, Rovigo a făcut plângere penală, vineri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, împotriva firmei de pază SC DGM Protection Guard Systems SRL, ai cărei agenţi de pază au acţionat "în dauna" societăţii Realitatea Media SA, săvârşind "infracţiuni de abuz în serviciu". Totodată, Rogivo a sesizat, vineri, Inspectoratul General de Poliţie - Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cerând "anularea licenţei de funcţionare" a firmei de pază DGM Protection Guard Systems.
De cealaltă parte, Sebastian Ghiţă, cel care controlează Asesoft, a declarat, în 8 octombrie, pentru MEDIAFAX, că Asesoft le-a permis reprezentanţilor Rovigo accesul în sediul Realitatea TV, pentru discuţii, însă aceştia din urmă au refuzat dialogul. Sebastian Ghiţă a spus că, atunci când reprezentanţii Rovigo s-au prezentat la sediul Realitatea TV de la Piaţa Presei Libere, atât reprezentanţii Asesoft, cât şi agenţii de poliţie le-au propus celor de la Rovigo să intre în incinta televiziunii şi să poarte discuţii. Cu toate acestea, reprezentanţii Rovigo au refuzat dialogul, a precizat Ghiţă.
Sebastian Ghiţă a mai declarat, în 8 octombrie, că sediul de la Piaţa Presei Libere este închiriat de Asesoft. "Spaţiul de la Piaţa Presei Libere este închiriat de noi. Sediul Realitatea Media este în clădirea domnului Vântu de pe Splaiul Unirii, conform actelor de la Registrul Comerţului", a spus Sebastian Ghiţă.
Totodată, Sebastian Ghiţă a precizat că reprezentanţii Rovigo nu se comportă în conformitate cu legea. "Cei de la Rovigo nu se comportă în conformitate cu legea, iar pentru plângerilor lor există şi instituţia denunţului calomnios", a spus Sebastian Ghiţă. "Dacă cei de la Rovigo doresc să se întâlnească cu noi, o facem oricând. Ar fi trebuit făcută această întâlnire de mai mult timp, ar fi înţeles mai bine cu ce ne confruntăm. Acum Rovigo va falimenta Realitatea Media SA", a mai spus Ghiţă.
Rovigo SPRL, administratorul judiciar al societăţii Realitatea Media, a anunţat, pe 6 octombrie, într-o notificare, că denunţă "contractul pentru prestări servicii de consultanţă şi management strategic şi asigurarea resurselor de finanţare ale activităţii", încheiat în data de 24 octombrie 2010, între SC Realitatea Media SA, în calitate de Client, şi SC Asesoft International SA, în calitate de Manager.
De cealaltă parte, Sebastian Ghiţă a declarat, pe 6 octombrie, pentru MEDIAFAX: "Cuplul Vîntu - Schwartzenberg doreşte să-şi păcălească partenerii şi creditorii prin metoda FNI. Cu Asesoft nu merge aşa uşor. Am mai primit astfel de notificări şi, dacă dânşii doresc ceva de la compania Asesoft, să meargă în instanţă. Asesoft va asigura funcţionarea staţiei TV cu sau fără încurcăturile stârnite de domnul Vîntu şi de domnul lichidator Vasile Căciulă. Asesoft are licenţă şi poate asigura continuitatea emisiei, chiar dacă Realitatea Media va ajunge în faliment". "Astăzi, Asesoft este cel mai mare creditor şi-şi va impune punctul de vedere cu privire la această companie".
În schimb, într-o scrisoare transmisă, pe 7 octombrie, către personalul Realitatea Media şi MEDIAFAX, Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea, a anunţat că avocaţii lui depun "multiple plângeri penale" la adresa lui Sebastian Ghiţă, care a încercat "fraudulos" să utilizeze angajaţii, sigla, licenţa, studiourile şi echipamentele Realităţii "pentru a naşte fără niciun drept" alt post TV.
Totodată, în 10 octombrie, Elan Schwartzenberg a anunţat că a depus plângere penală împotriva Asesoft Internaţional SA, a lui Sebastian Ghiţă şi a RTV Satellite Net SRL, prin care se solicită declanşarea urmăririi penale pentru săvârşirea "infracţiunilor de concurenţă neloială".
Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat la acel moment de Sorin Ovidiu Vîntu.
După mai multe luni de conflict între Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anunţat, pe 29 aprilie, că a cumpărat 91% din acţiunile la Bluelink Comunicazione, acţionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri deţinând în prezent 82% din grupul media. Ulterior, copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu au anunţat că că tatăl lor nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Elan Schwartzenberg spune că a depus plângere penală împotriva Asesoft şi a lui Sebastian Ghiţă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe