- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (01.08.2011, 16:00)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Trinity Mirror - o altă companie media britanică, intrată în scandalul interceptărilor
Compania Trinity Mirror, publisherul titlurilor Sunday Mirror, Daily Mirror, Daily Record, Sunday Mail şi People, riscă să fie dată în judecată, fiind acuzată că ar fi interceptat ilegal telefoanele unor celebrităţi, potrivit unui articol din The Sunday Times, citat de The Telegraph.
Urmărește
98 afișări
Trinity Mirror - o altă companie media britanică, intrată în scandalul interceptărilor
Titlul News International a scris că Mark Lewis, avocatul care reprezintă în instanţă zeci de reclamanţi care au dat în judecată News of the World, a confirmat că Trinity Mirror va fi, de asemenea, acţionat în judecată.
"Există trei sau patru cazuri pe care le vom demara în următoarele săptămâni", a declarat Lewis pentru The Sunday Times.
"Procesul ar putea forţa Trinity Mirror să scoată la iveală documente relaţionate cu articole despre personalităţi proeminente care suspectează că telefoanele le-ar fi fost interceptate. Trinity Mirror a demarat deja o anchetă internă privind acuzaţiile unor foşti reporteri potrivit cărora atât Sunday Mirror, cât şi Daily Mirror, ar fi interceptat telefoanele unor celebrităţi şi ale agenţilor lor", se arată în articolul din The Sunday Times.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Orice acţiune în instanţă ar putea pune presune pe Piers Morgan, care a fost editor la Mirror între 1995 şi 2004 şi acum lucrează la CNN. Morgan a negat cu vehemenţă că ar fi publicat articole bazate pe informaţii obţinute prin interceptări telefonice, dar i s-au pus în faţă alte interviuri şi articole care sugerează că ar fi fost la curent cu aceste practici", se mai arată în acelaşi material.
Ziarul mai scrie că la sfârşitul săptămânii trecute a fost confirmat faptul că ancheta poliţiei în cazul interceptărilor telefonice s-a extins. În prezent, poliţia analizează posibilitatea ca unele personalităţi publice să fi fost ţintele unor "atacuri" digitale, care presupuneau instalarea unui sofware în computerele lor pentru a putea fi monitorizate.
"Jonathan Rees, un detectiv privat, apare şi el în achetă. News of the World era unul dintre clienţii săi, dar el lucra şi pentru Sunday şi Daily Mirror", mai scrie The Sunday Times.
"Numărul cauzelor civile împotriva News International, publisherul titlului News of the World, care a fost închis, The Times şi The Sunday Times, ar putea creşte accelerat, în condiţiile în care din ce în ce mai multe persoane sunt anunţate de poliţie că numerele lor de telefon au fost identificate în documetele care îi aparţineau lui Glenn Mulcaire, un alt detectiv privat", se mai arată în The Sunday Times.
Ziarul mai scrie că, de fapt, Curtea Supremă a decis că Mulcaire ar trebui să dezvăluie numele jurnaliştilor care l-au pus să intercepteze telefoane. Este posibil ca el să conteste decizia în instanţă şi ar putea invoca posibile breşe legislative în decizia instanţei prin prisma reglementărilor privind drepturile omului, motivate de faptul că nu trebuiau divulgate detalii privind punerea sa sub acuzare sau din proces.
Potrivit poliţiei britanice, News of the World ar fi interceptat convorbirile a circa 4.000 de oameni, între care familiile unor adolescenţi asasinaţi. Aceste dezvăluiri au ridicat întreaga clasă politică din Marea Britanie împotriva lui Rupert Murdoch.
Închiderea publicaţiei News of the World, cu o istorie de 168 de ani, în care a reuşit să ajungă printre cele mai populare titluri din Marea Britanie, nu a pus însă capăt scandalului interceptărilor telefonice ilegale.
Cazul interceptărilor, care datează de la începutul anilor 2000, a fost deja marcat de arestarea mai multor jurnalişti, reţinerea unui corespondent la Casa Regală şi a unui detectiv privat, şi de mai multe demisii, între care cea a lui Andy Coulson, directorul de comunicare al lui David Cameron, care a fost editor la NOTW. În ultimele săptămâni, poliţia britanică a operat mai multe arestări, printre acestea numărându-se Coulson, dar şi Rebekah Brooks, fosta directoare a News International - divizia britanică a News Corp. - şi fost redactor-şef al NOTW, însă cei mai mulţi au fost eliberaţi pe cauţiune.
Se ştie că telefoanele a sute, chiar mii de personalităţi - membri ai familiei regale, politicieni, vedete de cinema şi sportive - au fost ascultate de jurnalişti.
Magnatul american Rupert Murdoch, în vârstă de 80 de ani, a negat că ar fi responsabilul ultim pentru interceptările efectuate de cotidianul News of the World, care face parte din trustul său, cu ocazia audierii sale în Comisia pentru Media din Parlamentul britanic.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe