Trustul NBC a anunţat că nu va difuza ediţia 2022 a Globurilor de Aur. Gala, în pericol să fie anulată

  • Anunţul vine în urma controverselor legate de Hollywood Foreign Press Association cauzate de lipsa diversităţii de culoare din rândul membrilor săi.
  • Sunt reacţii în lanţ venite din lumea mare a filmului american.
  • Primul care a reacţionat a fost actorul Tom Cruise.
Urmărește
165 afișări
Imaginea articolului Trustul NBC a anunţat că nu va difuza ediţia 2022 a Globurilor de Aur. Gala, în pericol să fie anulată

Trustul NBC a anunţat că nu va difuza ediţia 2022 a Globurilor de Aur. Gala vestitelor premii, în pericol să fie anulată

Nu e linişte în lumea mare a filmului american. După Tom Cruise, care a decis să returneze cele 3 Globuri de Aur adjudecate în carieră, un trust mare de peste Ocean şi-a manifestat public boicotul.

Oficialii NBC au anunţat că nu va transmite ediţia din 2022 a Globurilor de Aur. Motivul invocat, identic cu cel al lui Cruise.

Cum National Broadcasting Company a anulat spectacolul de premiere din programul său de anul viitor., gala este în pericol să nu se ţină, dacă organizatorii nu vor găsi un alt partener merdia.

Premiile Globul de Aur (Golden Globe Award) sunt premii americane pentru filme şi seriale, oferite în fiecare an în timpul unei cine de lux. Acordate începând cu anul 1944 de către Asociaţia de presă străină de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), Globurile de Aur ocupă un loc important în seria de premii cinematografice, culminând cu Premiul Oscar.

Acest lucru este adevărat din 1996 când HFPA a semnat un contract cu NBC. Transmisia Globurilor se află pe locul trei în topul celor mai vizionate festivaluri ale anului, după Premiile Oscar şi Premiile Grammy. Premiile Globul de Aur sunt decernate la sfârşitul lunii ianuarie pentru filmele sau seriile TV rulate cu un an în urmă.

Globurile de Aur s-au ţinut pentru prima dată în 1944. De atunci s-au ţinut anual, cu locaţii diferite în următorul deceniu, în special Beverly Hills Hotel, Hollywood Knickerbocker Club şi Hollywood Roosevelt Hotel. La începutul aniilor '50, HFPA a hotărât să adauge un premiu special acordat meritelor în industria divertismentului. Pentru a oferi mai multă importanţă acestui premiu şi pentru a dovedi importanţa sa pentru industria divertismentului, a fost acordat lui Cecil B. DeMille în 1952. De atunci, acest premiu se numeşte Cecille B. DeMille Award. Primul premiu a fost oferit anul următor lui Walt Disney.

Premiile la această ceremonie au fost oferite la început de către jurnalişti care făceau parte din Asociaţie. Totuşi, din 1958 au fost prezentate de mari nume ale televiziunii şi cinematografiei, începand cu Frank Sinatra, Dean Martin şi alţii.

În 1963 s-a introdus conceptul de Miss Golden Globe iar, în anul inaugural, au fost două Miss Golden Globe: Eva Six şi Donna Douglas. începând cu anul 2007, s-a introdus o nouă categorie, Cel mai bun film de animaţie.

Pe 7 ianuarie, 2008 s-a anunţat că, din cauza grevei scenariştilor din 2007-2008, cea de-a 65-a ediţie a Globurilor de Aur nu va fi transmisă în direct. S-a luat această decizie după ce scenariştii au ameninţat că vor boicota ceremonia.

Asociaţia de presă străină de la Hollywood a fost obligată să adopte o nouă modalitate de transmisie. Întreaga ceremonie de decernare a premiilor a avut loc în cadrul unei conferinţe de presă care a durat doar 31 de minute, fiind cea mai scurtă ceremonie de decernare a unor premii din istorie. Câştigătorii aveau să îşi primească ulterior trofeul. A fost pentru prima dată în istoria Globurilor de Aur, când premiile au fost acordate în cadrul unei conferinţe de presă. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici