Tudor Giurgiu, după participarea la Eisenhower Fellow: Îmi propun să inovez proiectele educaţionale

Tudor Giurgiu, iniţiatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania-TIFF, a fost unul dintre cei 24 de bursieri din lume care au participat la prestigiosul program de leadership Eisenhower Fellowships 2014, regizorul afirmând că îşi propune să inoveze proiectele şi iniţiativele educaţionale.

Urmărește
45 afișări
Imaginea articolului Tudor Giurgiu, după participarea la Eisenhower Fellow: Îmi propun să inovez proiectele educaţionale

Tudor Giurgiu (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, în fiecare an, Eisenhower Fellowships selectează un număr maxim de 25 de lideri din întreaga lume pentru a lua parte la un program intensiv de şapte săptămâni de întâlniri şi conferinţe, care se desfăşoară în Statele Unite ale Americii.

Programul este personalizat în funcţie de nevoile fiecărui bursier şi îşi propune să lărgească orizontul acestora prin networking, colaborare în interiorul grupului şi întâlniri cu persoane influente din SUA, lideri în domeniul lor de activitate. Preşedintele Consiliului Director (Board of Trustees) al Eisenhower Fellowships este Colin L. Powell.

Obiectivele individuale ale programului urmat de Tudor Giurgiu au fost legate de aprofundarea transformărilor înregistrate în jurnalism, film şi televiziune datorită convergenţei mediilor de comunicare, impactul noilor tehnologii şi social media, precum şi analiza unor modele de business şi comunicare prin care filmele pot avea un impact social relevant.

"A fost o mare onoare să fiu selectat în programul Eisenhower Fellowships, unde am avut parte de o experienţă extraordinară, care sunt convins că îmi va influenţa activitatea viitoare, proiectele în care sunt implicat. Întâlnirile cu lideri şi personalităţi din film, media, jurnalism sau politică au fost esenţiale. Sunt nerăbdător să pun în practică experienţa dobândită şi zecile de idei care mi-au venit de-a lungul programului. Ca un prim pas, îmi propun să inovez proiectele şi iniţiativele educaţionale, deja lansate de câţiva ani în cadrul TIFF şi mai apoi să lansez proiecte audiovizuale care să mobilizeze publicul la acţiune, la implicare socială, prin intermediul unor platforme de social advocacy", a declarat Tudor Giurgiu.

"Cele mai plăcute amintiri din cele două luni petrecute în Statele Unite ale Americii ţin însă de discuţiile şi schimburile de experienţă avute cu ceilalţi colegi participanţi în program, lideri de top în domenii precum economie, politică, antreprenoriat sau jurnalism, venind din ţări foarte diferite precum India, Paraguay, Columbia, Turcia, Arabia Saudită, Irlanda sau Japonia. Am înţeles că nu contează de unde venim şi ce background avem, relevant este faptul că suntem cu toţii persoane care îşi doresc să schimbe în bine lumea din jurul nostru, să ne implicăm în viaţa socială sau politică a ţării de unde venim", a adăugat Giurgiu.

Eisenhower Fellowships este o organizaţie non-profit, non-partizană, care îşi propune să dezvolte colaborarea internaţională şi leadership-ul prin dialog, schimb de informaţii şi idei între lideri din întreaga lume. Eisenhower Fellowships identifică, investeşte şi conectează lideri de excepţie din întreaga lume, ajutându-i să atingă reuşite semnificative în domeniul fiecăruia de activitate. Organizaţia a fost înfiinţată în 1953, ca un omagiu adus preşedintelui Dwight D. Eisenhower şi contribuţiei sale semnificative la nivel global în calitate de om de stat şi lider cu merite unanim apreciate. Până în prezent, au participat în programele Eisenhower Fellowships peste 1.900 de bursieri din 108 ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici