- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (11.06.2015, 17:40)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TVR 1 va fi recepţionat în sistem analogic şi după trecerea la televiziunea digitală
TVR 1 va putea fi recepţionat în sistem analogic terestru (în banda VHF/FIF) şi după 17 iunie, data limită pentru trecerea la sistemul digital terestru, putând fi recepţionat terestru în continuare şi cu aparate TV şi antene clasice, până la 31 decembrie 2016.
Urmărește
6219 afișări
TVR 1 va fi recepţionat în sistem analogic şi după trecerea la televiziunea digitală (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX, în urma adoptării, miercuri, de către Guvern a unei Ordonanţe de Urgenţă, TVR 1 va putea fi recepţionat terestru în continuare şi cu aparate TV şi antene clasice, până în data 31 decembrie 2016.
Televiziunea Română a solicitat Executivului continuarea transmisiunii analogice terestre în paralel cu cea digitală până la sfârşitul anului 2016, pentru a veni în întâmpinarea telespectatorilor care nu au acces la serviciile de cablu sau la sisteme de recepţie a semnalului prin satelit, se mai spune în comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
Abonaţii firmelor de cablu TV şi DTH nu vor fi afectaţi de trecerea la televiziunea digitală. Telespectatorii care nu au acces la serviciile operatorilor de cablu vor găsi la TVR informaţii despre modalitatea în care vor putea recepţiona în continuare canalele televiziunii publice.
Potrivit comunicatului, în contextul trecerii la o nouă formă de recepţie, începând cu data de 17 iunie, Televiziunea Română derulează o campanie de informare a populaţiei privind modalitatea în care vor putea fi urmărite programele TVR.
Campania conţine spoturi difuzate pe canalele TVR, ştiri şi reportaje transmise în cadrul emisiunilor de ştiri ale TVR şi informaţii publicate pe site-ul www.tvr.ro. În plus, telespectatorii pot obţine informaţii apelând 021.207.58.58.
În cadrul "Telejurnalului TVR 1" de la ora 20.00, jurnaliştii Ligia Munteanu şi Mihai Constantin vor explica ce este semnalul digital terestru, avantajele recepţiei digital terestre, care este diferenţa dintre semnalul analogic şi cel digital. Telespectatorii vor fi informaţi şi despre modalitatea în care vor putea urmări în continuare programele TVR, inclusiv prin instalarea de dispozitive necesare noii tehnologii.
Cu excepţia recepţiei TVR 1, emisia analogică încetează miercuri, 17 iunie, pe întregul teritoriu al României, toate statele din cadrul Uniunii Europene oprind deja acest tip de emisie TV.
Tranziţia la sistemul digital terestru este gestionată de Guvernul României. Decizia de oprire a emisiei analogice a fost luată de Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor, în cadrul Regional Radiocommunications Conference - Geneva 2006, şi a fost asumată de Uniunea Europeană şi de Guvernul României.
Implementarea acestui proiect se derulează conform Strategiei privind tranziţia de la televiziunea analogică la cea digitală terestră, elaborată de Guvernul României. Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) asigură transmisia semnalului TVR către telespectatori, în baza contractului dintre TVR şi Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR).
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe