- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (29.06.2009, 15:31)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TVR a avut, în trimestrul I, un profit de 3 milioane de euro
TVR a avut, în primul trimestru al acestui an, venituri totale de 150.783.959 de lei (peste 35,7 milioane de euro), mai mari decât în aceeaşi perioadă din 2008 cu 15.755.092 lei (circa 370.000 de euro), au declarat pentru MEDIAFAX surse din Televiziunea Publică.
Urmărește
62 afișări
TVR a avut, în trimestrul I, un profit de 3 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto)
În primul trimestru din acest an, Societatea Română de Televiziune (SRTv) a obţinut venituri de 150.783.959 lei (circa 35.779.123 euro, n.r.), mai mari decât în trimestrul I din 2008 cu 15.755.092 de lei (circa 3.738.483de euro, n.r.).
În aceste condiţii, Televiziunea Română are un excedent financiar pe primul trimestru de aproximativ 3 milioane de euro, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când Televiziunea Publică era pe deficit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Potrivit surselor, excedentul financiar în primul trimestru se datorează, în principal, creşterii veniturilor din colectarea restanţelor la plata taxei TV, dar şi a veniturilor obţinute din activităţi de televiziune, care sunt mai mari decât anul trecut cu 4.431.213 de lei.
TVR a redus şi cheltuielile de funcţionare faţă de anul precedent, cu 1.902.681 de lei.
În schimb, TVR se confruntă cu scăderea veniturilor din subvenţii, comparativ cu 2008. Potrivit aceloraşi surse, banii primiţi în acest an de Televiziunea Română de la bugetul de stat nu acoperă în totalitate suma pe care SRTv trebuie să o dea Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii, pentru retransmiterea posturilor TVR.
De asemenea, veniturile din publicitate ale Televiziunii Publice s-au redus cu circa 30%, din cauza crizei economice.
Societatea Română de Televiziune (SRTv) a încheiat anul 2008 cu un deficit de circa 53,8 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Publică a avut, anul trecut, venituri totale de peste 567,5 milioane de lei, potrivit raportului de activitate al SRTv, publicat pe site-ul instituţiei.
În raport, TVR îşi justifică deficitul făcând trimitere la mai multe aspecte: dificultăţile în ceea ce priveşte colectarea şi încasarea taxei tv (principala sursă de finanţare a Televiziunii Publice), valoarea mică a taxei tv (4 lei pentru persoanele fizice), persoanele fizice care declară că nu deţin receptoare tv şi persoanele scutite de plata taxei. Alexandru Sassu, preşedintele-director general al SRTv, declara într-un interviu acordat MEDIAFAX, pe 26 martie, că TVR are 5.455.000 de plătitori de taxă şi că circa 3.200.000 de persoane sunt scutite de plata acesteia.
O altă cauză a deficitului TVR o reprezintă, potrivit raportului, modificările legislative apărute în ultimii ani. Astfel, modificarea reglementărilor fiscale privind taxa pe valoarea adăugată, aferentă
activităţii de televiziune pentru care nu se aplica dreptul de deducere, a dus la o creştere a cheltuielilor cu impozitele şi taxele cu o influenţă pentru anul 2008 în valoare de 58.364.145 lei, mai mare decât deficitul financiar de 53.834.115 lei înregistrat de SRTv la 31.12.2008.
De asemenea, apariţia Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia şi inserarea la art. 17 a obligaţiei SRTv de a contribui cu 15% din veniturile din publicitate la constituirea fondului pentru susţinerea producţiei naţionale de film de către Centrul Naţional al Cinematografiei a avut o influenţă pentru anul 2008 în valoare de 10.394.503 lei.
Totodată, creşterea nivelului remuneraţiilor datorate de SRTv organismelor de gestiune colectivă a drepturilor de autor şi conexe - ca urmare a modificării în acest sens a Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor şi conexe prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 123/2005 şi, ulterior, prin Legea nr. 329/2006 - a determinat o contribuţie din partea Televiziunii Publice în valoare de 12.081.775 lei.
De asemenea, potrivit raportului, în 2008, o mare parte din veniturile de la bugetul de stat ale Televiziunii Publice - peste 129 de milioane de lei - au mers către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, pentru retransmiterea posturilor SRTv.
Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a aprobat, pe 13 aprilie, Raportul de activitate al instituţiei pe anul 2008. Raportul de activitate al Televiziunii Publice pe anul 2008 a fost depus, pe 15 aprilie, la Parlamentul României, aşa cum prevede Legea nr. 41 din 1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:47
Iluminarea vitrinelor şi iluminatul decorativ, interzise de la 1 ianuarie în Republica Moldova
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale