- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (29.06.2009, 15:31)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TVR a avut, în trimestrul I, un profit de 3 milioane de euro
TVR a avut, în primul trimestru al acestui an, venituri totale de 150.783.959 de lei (peste 35,7 milioane de euro), mai mari decât în aceeaşi perioadă din 2008 cu 15.755.092 lei (circa 370.000 de euro), au declarat pentru MEDIAFAX surse din Televiziunea Publică.
Urmărește
61 afișări
TVR a avut, în trimestrul I, un profit de 3 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto)
În primul trimestru din acest an, Societatea Română de Televiziune (SRTv) a obţinut venituri de 150.783.959 lei (circa 35.779.123 euro, n.r.), mai mari decât în trimestrul I din 2008 cu 15.755.092 de lei (circa 3.738.483de euro, n.r.).
În aceste condiţii, Televiziunea Română are un excedent financiar pe primul trimestru de aproximativ 3 milioane de euro, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când Televiziunea Publică era pe deficit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Potrivit surselor, excedentul financiar în primul trimestru se datorează, în principal, creşterii veniturilor din colectarea restanţelor la plata taxei TV, dar şi a veniturilor obţinute din activităţi de televiziune, care sunt mai mari decât anul trecut cu 4.431.213 de lei.
TVR a redus şi cheltuielile de funcţionare faţă de anul precedent, cu 1.902.681 de lei.
În schimb, TVR se confruntă cu scăderea veniturilor din subvenţii, comparativ cu 2008. Potrivit aceloraşi surse, banii primiţi în acest an de Televiziunea Română de la bugetul de stat nu acoperă în totalitate suma pe care SRTv trebuie să o dea Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii, pentru retransmiterea posturilor TVR.
De asemenea, veniturile din publicitate ale Televiziunii Publice s-au redus cu circa 30%, din cauza crizei economice.
Societatea Română de Televiziune (SRTv) a încheiat anul 2008 cu un deficit de circa 53,8 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Publică a avut, anul trecut, venituri totale de peste 567,5 milioane de lei, potrivit raportului de activitate al SRTv, publicat pe site-ul instituţiei.
În raport, TVR îşi justifică deficitul făcând trimitere la mai multe aspecte: dificultăţile în ceea ce priveşte colectarea şi încasarea taxei tv (principala sursă de finanţare a Televiziunii Publice), valoarea mică a taxei tv (4 lei pentru persoanele fizice), persoanele fizice care declară că nu deţin receptoare tv şi persoanele scutite de plata taxei. Alexandru Sassu, preşedintele-director general al SRTv, declara într-un interviu acordat MEDIAFAX, pe 26 martie, că TVR are 5.455.000 de plătitori de taxă şi că circa 3.200.000 de persoane sunt scutite de plata acesteia.
O altă cauză a deficitului TVR o reprezintă, potrivit raportului, modificările legislative apărute în ultimii ani. Astfel, modificarea reglementărilor fiscale privind taxa pe valoarea adăugată, aferentă
activităţii de televiziune pentru care nu se aplica dreptul de deducere, a dus la o creştere a cheltuielilor cu impozitele şi taxele cu o influenţă pentru anul 2008 în valoare de 58.364.145 lei, mai mare decât deficitul financiar de 53.834.115 lei înregistrat de SRTv la 31.12.2008.
De asemenea, apariţia Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia şi inserarea la art. 17 a obligaţiei SRTv de a contribui cu 15% din veniturile din publicitate la constituirea fondului pentru susţinerea producţiei naţionale de film de către Centrul Naţional al Cinematografiei a avut o influenţă pentru anul 2008 în valoare de 10.394.503 lei.
Totodată, creşterea nivelului remuneraţiilor datorate de SRTv organismelor de gestiune colectivă a drepturilor de autor şi conexe - ca urmare a modificării în acest sens a Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor şi conexe prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 123/2005 şi, ulterior, prin Legea nr. 329/2006 - a determinat o contribuţie din partea Televiziunii Publice în valoare de 12.081.775 lei.
De asemenea, potrivit raportului, în 2008, o mare parte din veniturile de la bugetul de stat ale Televiziunii Publice - peste 129 de milioane de lei - au mers către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, pentru retransmiterea posturilor SRTv.
Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a aprobat, pe 13 aprilie, Raportul de activitate al instituţiei pe anul 2008. Raportul de activitate al Televiziunii Publice pe anul 2008 a fost depus, pe 15 aprilie, la Parlamentul României, aşa cum prevede Legea nr. 41 din 1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace