- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (17.10.2016, 06:00)
- Katy Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TVR celebrează cei 60 de ani de existenţă printr-o serie de programe speciale
Televiziunea Română împlineşte anul acesta şase decenii de la înfiinţare, aniversare ce va fi marcată printr-o serie de emisiuni şi programe aniversare, difuzate sub genericul "TVR 60".
Urmărește
806 afișări
TVR celebrează cei 60 de ani de existenţă printr-o serie de programe speciale
Din 18 octombrie, TVR 2 introduce în grilă o serie de emisiuni aniversare pe tronsonul de la ora 20:00. În fiecare zi (de luni până joi), vor fi difuzate producţii în care personalităţi care au făcut istorie pe micul ecran aduc mărturii, povestiri, relatări şi imagini inedite despre ceea ce a însemnat TVR în viaţa lor şi a publicului larg.
Astfel, TVR 2 va difuza "Povestea minorităţilor din România" produsă de Diana Deleanu, marţea; Daniela Zeca Buzura îşi va incita invitaţii la "O istorie polemică şi sentimentală", miercurea; vedete precum Iuliana Tudor, Iuliana Marciuc, Mihai Rădulescu, Cristina Şoloc şi Andreea Marin, vor discuta cu foşti colegi, oameni de televiziune care au marcat "Generaţiile TVR"; iar joia, Cătălin Ştefănescu îşi aşteaptă telespectatorii la un "Portret de secol" - un ciclu despre evenimentele secolului XX reflectate în programele TVR şi dincolo de ele, în România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Din luna noiembrie, tronsonul TVR 60 de la ora 20:00 va fi completat cu noi producţii realizate de Gabriel Geamănu "Poveştile noastre din ţară", Răzvan Butaru "Ceauşescu şi poporul" şi Dana Deac "Cum s-au făcut 60".
Ştirile TVR marchează aniversarea celor şase decenii de istorie a Televiziunii Române prin campania TVR 60 – "Istoria în Ştiri".
În fiecare seară, la Telejurnal, reportajele vor purta telespectatorii prin istoria ultimilor 60 ani, văzută prin obiectivele camerelor de filmat ale TVR: arhiva secretă a liderilor comunişti, imagini unicat şi mărturii inedite ale celor care au fost în culisele marilor evenimente, filmări document care ne-au plasat, nu de puţine ori, în elita europeană a televiziunilor naţionale.
La TVR 1, sezonul cu numărul 18 al emisiunii "O dată-n viaţă" este dedicat în întregime aniversării TVR 60.
Iuliana Tudor va sărbători, în platoul emisiunii, cei 60 de ani de existenţă ai Televiziunii Române prin cântec şi imagini document din arhivă, împreună cu mari interpreţi ai folclorului românesc, trăind momente emoţionante şi ascultând poveştile lor legate de TVR.
Mărturiile celor care au contribuit la istoria televiziunii şi imaginile de arhivă promovate în seria de emisiuni TVR 60 confirmă locul şi rolul televiziunii publice, care a devenit, de-a lungul istoriei sale, mai mult decât un furnizor de programe tv, asumându-şi rolul de şcoală de televiziune pentru generaţii de specialişti şi martor al istoriei recente.
"De-a lungul celor 60 de ani, TVR a fost oglinda fidelă a dezvoltării societăţii noastre, a lansat personalităţi, a creat modele şi a marcat momente care au făcut istorie în România", menţionează televiziunea, adăugând: "toate aceste atribute vor fi reliefate sau amintite prin diverse programe şi materiale la TVR 1, TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+ sau www.tvr.ro'.
TVR are statut de instituţie publică şi emite prin şase televiziuni: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD (High Definition), TVR Internaţional şi TVR Moldova, dedicat publicului de peste Prut. De asemenea, TVR are cinci studiouri teritoriale prin care acoperă informaţiile importante la nivel naţional. Din această toamnă, Televiziunea Română începe un proces de reorganizare editorială a canalelor sale, vizând, pe termen mediu şi lung, recâştigarea încrederii publicului prin programe actuale, moderne şi dinamice, care să răspundă nevoilor şi gusturilor telespectatorilor.
Conform strategiei de redefinire a profilului editorial, începând din 17 octombrie TVR 1 se axează pe actualitate şi agenda zilei, TVR 2 se redefinieşte ca o televiziune generalistă, descrisă ca "un mix de calitate şi bun gust în care toţi românii să găsească zilnic ceva util, distractiv şi relaxant", iar TVR 3 aduce în prim-plan cultura şi zona regională.
TVR îşi desfăşoară activitatea sub controlul Parlamentului, în conformitate cu Legea nr. 41/1994 (http://www.tvr.ro/articol_organizatie.php?id=61903). Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) este numit de Parlament, pe o perioadă de patru ani. CA cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
Principala sursă de finanţare a televiziunii publice o reprezintă taxa TV, care în acest moment este printre cele mai scăzute din Uniunea Europeană, adică 4 lei/ familie lunar.
Fondurile pe care Televiziunea Română le primeşte de la bugetul de stat merg în proporţie de peste 90% direct către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, pentru transmisia terestră.
TVR este afiliat la cele mai importante organizaţii internaţionale din domeniul audiovizualului, ceea ce le oferă un avantaj competitiv în materie de calitate a producţiilor pe care le difuzează: EBU (European Broadcasting Union), EGTA (European Group of Television Advertising), CIRCOM Regional (Asociaţia Televiziunilor Publice Regionale din Europa), IFTA (Federaţia Internaţională a Arhivelor de Televiziune).
Citeşte şi: Mihai Găinuşă va prezenta un "late night show" la TVR - "Ştirile de mâine", din 17 octombrie
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe