- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (12.11.2010, 16:42)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TVR: Renunţarea la taxa TV ar face nesustenabilă misiunea Televiziunii Publice
Societatea Română de Televiziune (SRTv) consideră că "renunţarea la taxa TV ar face nesustenabilă misiunea Televiziunii Publice de a educa şi informa opinia publică într-un mod echidistant şi neobedient faţă de vreo putere din stat", a declarat pentru MEDIAFAX Biroul de Presă al TVR.
Urmărește
48 afișări
TVR: Renunţarea la taxa TV ar face nesustenabilă misiunea Televiziunii Publice (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Sighişoara, că PSD va iniţia o lege prin care să fie abrogată obligativitatea plăţii abonamentului la televiziunea publică, întrucât aceasta a devenit "televiziunea Guvernului şi Preşedinţiei".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Biroul de Presă al TVR a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că Televiziunea Română nu este o excepţie în peisajul media european.
"Modelul de finanţare multiplă a Televiziunii Publice - care include şi taxa TV - se întâlneşte la majoritatea televiziunilor publice din Europa, membre ale European Broadcasting Union. Televiziunile Publice care nu au printre sursele de finanţare o taxă TV sau o taxă de solidaritate sunt susţinute de guvernele ţărilor lor şi nu au atâtea limitări precum Televiziunea Română", potrivit Biroului de Presă al TVR.
Potrivit reprezentanţilor Televiziunii Române, una dintre limitările majore ale veniturilor TVR este impusă de Legea audiovizualului, care nu permite inserarea spoturilor în cadrul programelor difuzate de televiziunea publică şi limitează durata calupurilor publicitare la 8 minute dintr-un interval de o oră. Aceste restricţii nu se aplică televiziunilor comerciale, care pot insera spoturi în cadrul programelor şi au dreptul la 12 minute de publicitate pe oră, spun reprezentanţii SRTv.
"În discuţiile despre finanţarea TVR se uită faptul că TVR nu primeşte bani din distribuţia canalelor sale de la operatorii de cablu, ca în cazul televiziunilor comerciale. Fondurile de la bugetul de stat alocate Societăţii Române de Televiziune sunt destinate, în principal, pentru utilizarea staţiilor de emisie a radioreleelor şi a circuitelor video şi fonice - mergând în proporţie de 98% către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii - şi nu costurilor operaţionale", mai spune Biroul de Presă al TVR.
Totodată, reprezentanţii TVR spun că, "în ultimii 10 ani, valoarea taxei TV (în România există o taxă TV, nu abonament) din România a suferit o singură modificare". "Dacă în 2001 era de 4,5 lei, din 2003 până în prezent este de 4 lei. Prin urmare, în România, taxa TV este sub 12 euro pe an, adică sub 1 euro pe lună. Pentru comparaţie, în Cehia, taxa TV este de 83,57 euro/an, în Polonia, de 52 euro/an, în Slovacia, de 42 euro/an, în Marea Britanie, de 175 euro/an, Germania, 216 euro/an", precizează Biroul de Presă al Televiziunii Române.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus, vineri, că iniţiativa legislativă prin care se va abroga obligativitatea plăţii abonamentului TVR a fost propusă de organizaţiile PSD din Ardeal, ca reacţie la modul în care SRTv a prezentat moartea fostului senator PSD Adrian Păunescu.
"Din păcate, Televiziunea Română nu mai este o televiziune a românilor, ci a Guvernului şi a Preşedinţiei. Este profund incorect ca orice cetăţean care plăteşte o taxă societăţii de cablu (...) să fie obligat să plătească din buzunarul propriu pentru un post care, din păcate, nu face altceva decât să facă propagandă Guvernului şi Preşedinţiei", a spus el.
Ponta a argumentat că această iniţiativă a venit în special "în urma modului incalificabil" în care Adrian Păunescu a fost tratat în emisiunile televiziunii publice.
"Controversat sau nu, Adrian Păunescu a fost linşat la televiziunea naţională, a fost linşat mediatic şi insultat un om care are dreptul măcar la o abordare obiectivă, dacă nu la respectul nostru", a explicat el.
Ponta a spus că PSD va iniţia şi o petiţie publică pentru susţinerea acestei iniţiative.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe