- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (02.02.2015, 15:42)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TVR trebuie să reducă bugetele pentru colaboratori şi deplasări externe
Societatea Română de Televiziune (SRTv) trebuie să reducă bugetele pentru colaboratorii TVR 1 şi TVR 2, dar şi pentru deplasări externe şi expertize, potrivit unei decizii recente a Consiliului de Administraţie (CA) al TVR.
Urmărește
225 afișări
TVR trebuie să reducă bugetele pentru colaboratori şi deplasări externe (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)
Consiliul de Administraţie al SRTv a adoptat, pe 29 ianuarie, Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al TVR pentru anul 2015, prevăzând că televiziunea publică trebuie să opereze o serie de reduceri.
Aceste reduceri "vor constitui un fond de rezervă, care poate fi utilizat numai cu aprobarea membrilor Consiliului de Administraţie", potrivit hotărârii CA postate pe site-ul instituţiei.
Astfel, potrivit hotărârii CA al TVR, valoarea totală a bugetului alocat structurilor la capitolul "Expertize" se diminuează cu 50%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Totodată, valoarea totală a bugetului alocat Casei de Producţie a TVR (cu excepţia salariilor) va fi diminuat cu 37,5%.
Valoarea bugetului alocat Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive din TVR pentru deplasări externe se va diminua cu 46,7%, iar valoarea bugetului alocat Direcţiei Ştiri pentru colaboratori se diminuează cu 21,68%.
Valoarea bugetului alocat TVR 1 şi TVR 2 pentru colaboratori se diminuează cu 33,33%, în timp ce valoarea bugetului alocat TVR Craiova pentru colaboratori se majorează cu 47,27%.
În hotărâre nu se precizează care sunt sumele exacte cu care se vor reduce aceste bugete.
Pe de altă parte, potrivit proiectului de buget al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pe 2015, adoptat la sfârşitul anului trecut de Parlament, SRTv a solicitat pentru acest an de la bugetul de stat o sumă de 180.835.000 de lei, cu 5,49% mai puţin faţă de 2014, când instituţia a beneficiat de la bugetul de stat de o sumă de 191.349.000 de lei.
Suma solicitată de SRTv de la buget de stat reprezintă 34,30% din totalul finanţării TVR, restul de 65,70% provenind din venituri proprii.
Veniturile proprii ale TVR provin, după caz, din: sume încasate din realizarea obiectului de activitate; taxe pentru serviciul public de radiodifuziune, respectiv pentru serviciul public de televiziune; penalităţi de întârziere pentru neachitarea la termen a taxelor datorate; sume încasate din publicitate; sume încasate din amenzi şi despăgubiri civile; donaţii şi sponsorizări etc.
În general, banii primiţi de Televiziunea Română de la bugetul de stat sunt pentru funcţionarea TVRi (957.000 de lei) şi pentru Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, care asigură emisia canalelelor TVR (163.200.000 de lei). De asemenea, TVR trebuie să plătească o sumă de 14.050.000 de lei pentru închirierea satelitului pe care sunt emise televiziunile din portofoliul SRTv şi 364.000 de lei pentru închirierea transmisiei Video Over IP.
SRTv cuprinde în prezent televiziunile TVR 1,TVR 2,TVR 3, TVR Internaţional, TVR News şi TVR HD, dar şi cinci studiouri teritoriale: TVR Cluj, TVR Iaşi, TVR Timişoara, TVR Craiova, TVR Târgu-Mureş, portalul www.tvr.ro şi platforma www.tvrplus.ro.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe