TVR vrea să producă documentare şi ecranizări, prin nou înfiinţatul Departament TVR Cinema

Societatea Română de Televiziune (SRTv) a reînfiinţat Departamentul TVR Cinema, condus de Sanda Vişan, care va începe din acest an să producă documentare şi ecranizări ale unor opere importante, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al TVR.

Urmărește
19 afișări

Potrivit lui Alexandru Lăzescu, TVR Cinema a fost creat la sfârşitul anului trecut, ca o structură în interiorul Televiziunii Române, şi va începe să opereze în acest an.

"Va produce în special ecranizări, documentare, alte produse decât emisiuni. Sunt produse fie făcute numai de TVR, fie făcute împreună cu parteneri externi, eventual împreună cu televiziuni sau studiouri din străinătate. Deci încercăm să mergem pe un model pe care îl practică şi alţii, de exemplu, televiziunea poloneză, nu vorbesc doar de BBC. Se produc documentare de politică, de istorie, ecranizarea unor opere importante, pe care, în principiu, TVR ar trebui să le facă, dar nu aveam o structură pentru aşa ceva", a declarat Alexandru Lăzescu.

Lăzescu a mai spus că TVR Cinema va beneficia şi de "un board artistic", în care vor fi invitate personalităţi din afara Televiziunii Române. "Sanda Vişan e directorul la această structură. Acum este o organizare internă, se lucrează pe scenarii. Vom începe anul asta să lucrăm, financiar este mai complicat, dar încercăm să atragem resurse", a explicat Alexandru Lăzescu.

Potrivit lui Lăzescu, structura TVR Cinema reînfiinţată anul trecut în Televiziunea Publică a mai funcţionat în instituţie. "În 2003 s-a desfiinţat TVR Cinema, cred că a fost o iniţiativă proastă, care venea în dezacord cu menirea televiziunii", a explicat Lăzescu.

Totodată, Alexandru Lăzescu a spus că TVR este aproape de a definitiva un parteneriat cu Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale" (UNATC).

"Este o discuţie pe care o avem acum cu domnul profesor Gelu Colceag şi cu cei de acolo. Scopul este de a crea o formulă prin care studenţii lor să poată fi implicaţi, să poată utiliza logistica televiziunii, să se poată implica în producţia de televiziune. Pe de altă parte, şi pentru noi e important să avem acces la resurse umane, inclusiv la resurse materiale, pentru că au şi ei studiouri", a spus Lăzescu.

De asemenea, Televiziunea Română a reluat anul trecut tradiţia înregistrărilor unor piese de teatru cu actori români foarte cunoscuţi, precum Olga Tudorache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici