TVR3 şi TVR Info, din septembrie

Posturile TVR3 şi TVR Info se vor lansa în luna septembrie, demararea celor două canale TV fiind întârziată de campania electorală, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Sassu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

Urmărește
66 afișări
Imaginea articolului TVR3 şi TVR Info, din septembrie

TVR3 şi TVR Info, din septembrie (Imagine: Mediafax Foto)

"Am vrut să începem mai devreme, dar am hotărât să lăsăm campania acolo unde oamenii sunt obişnuiţi să o vadă. Am făcut nişte studii şi am văzut că va fi foarte dificil să-i obişnuim pe oameni în perioada foarte scurtă care rămăsese să se uite la TVR 3 (perioada dintre primirea licenţei pentru TVR3 şi demararea campaniei pentru alegerile locale, n.r.) şi să promovăm campania acolo şi atunci efortul ar fi fost inutil şi am hotărât ca după campanie, şi asta înseamnă în septembrie, pentru că nu are niciun rost să dăm drumul la un canal de tipul ăsta în plină vară", a declarat Sassu.

"La TVR Info se lucrează, este o structură mult mai simplă. Avem deja nişte contacte pe bază de contract cu anumite structuri de la care aveam nevoie de informaţii, imagini, şi, fiind mai uşor, o să-i dăm drumul mai repede, dar probabil tot în perioada septembrie", a explicat Alexandru Sassu, care a participat, sâmbătă, la cea de-a XV-a ediţie a Conferinţei Audiovizualului Mediteranean, care se desfăşoară la Palatul Parlamentului.

Proiectul TVR3 este coordonat de Mura Frânculescu, consilier al ui Alexandru Sassu, însă postul de director general al noii televiziuni va fi scos la concurs. "Postul va fi scos la concurs ca orice post de director de televiziune", a explicat şeful Televiziunii Publice, precizând că proiectul TVR Info este coordonat de un realizator din televiziune, care "deocamdată, nu este numit".

Deşi nu a precizat care este bugetul pentru lansarea TVR3 şi TVR Info, Sassu a subliniat că SRTv are resursele financiare necesare pentru lansarea celor două canale. "Partea tehnică este rezolvată şi nu este o problemă, era oricum o chestiune pe care o făceam, partea umană în proporţie de 90% se bazează pe cei care sunt la studiourile regionale şi cei care sunt în Bucureşti", a spus Alexandru Sassu.

În ceea ce priveşte retransmisia TVR3 şi TVR Info de către operatorii de cablu din România, Alexandru Sassu este foarte optimist. Potrivit acestuia, TVR3 va intra între programele "must carry" (onbligatorii la retransmisie).

În acest context, Sassu a explicat că cele patru studiouri teritoriale actuale - Iaşi, Cluj, Craiova şi Timişoara - vor fi dezvoltate şi înmulţite, prin crearea unor studiouri noi, la Târgu-Mureş, Constanţa, Maramureş, Bucureşti, pentru "a acoperi eficient şi clar" tot teritoriul naţional, fiind necesare şi studiouri în zona Banat, Reşiţa, Hunedoara.

El a dat asigurări membrilor CNA că nu intenţionează să mărească taxa TV şi că are deja bani pentru dotarea tehnică a TVR3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici