- Home
- Cultură-Media
- WASHINGTON, (08.10.2014, 14:46)
- Luminiţa Bogdan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Twitter depune plângere împotriva Guvernului american cu privire la solicitarea de informaţii
Twitter a depus, marţi, o plângere împotriva Guvernului american, acuzat că încalcă libertatea de exprimare refuzând ca reţeaua socială să publice cifrele exacte cu privire la solicitările de informaţii din partea FBI sau a Departamentului Justiţiei.
Urmărește
105 afișări
Twitter depune plângere împotriva Guvernului american cu privire la solicitarea de informaţii
"În conformitate cu primul amendament (din Constituţie cu privire la libertatea de exprimare), suntem nevoiţi să răspundem preocupărilor utilizatorilor noştri şi declaraţiilor din partea reprezentanţilor guvernului oferind informaţii referitoare la amploarea supravegherii decisă de Guvernul american", a explicat vicepreşedintele Twitter, Benjamin Lee.
"Ar trebui să avem libertatea de a furniza aceste informaţii într-un mod semnificativ, nu într-o manieră inexactă şi în sens general", a adăugat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Acţiunea intervine după ce Departamentul american al Justiţiei şi Biroul Federal de Investigaţii (FBI) au refuzat ca Twitter să publice în "raportul de transparenţă" cifre exacte cu privire la solicitarea informaţiilor de către autorităţile americane.
În urma unui acord cu autorităţile americane, cinci mari companii din domeniu sunt autorizate să prezinte doar la modul general cifrele cu privire la solicitarea de informaţii din partea unor agenţii guvernamentale.
"Am încercat să atingem nivelul de transparanţă pe care îl merită utilizatorii noştri fără să ne adresăm tribunalelor, dar fără succes", a mai afirmat Benjamin Lee. "În aprilie, am transmis un raport suplimentar la Departamentul Justiţiei şi la FBI, care ar fi adus mai multă transparenţă. Dar, după mai multe luni de discuţii, nu am reuşit să-i convingem să ne permită publicarea acestei versiuni, chiar şi într-o formă cenzurată, a raportului", a explicat reprezentantul Twitter.
De asemenea, Twitter acuză Departamentul Justiţiei şi FBI că vrea să împiedice includerea în acest raport a cifrelor exacte privind solicitările Biroului Federal de Investigaţii, care, invocând securitatea naţională, a cerut informaţii referitoare la utilizatorii reţelei, sau privind deciziile tribunalului secret Fisc (Foreign Intelligence Surveillance Court).
În acest caz, Twitter consideră că aceste clauze de confidenţialitate sunt neconstituţionale, întrucât "încalcă dreptul Twitter de a vorbi despre subiecte de interes general".
Disputa intervine după ce fostul consultant al Agenţiei americane de Informaţii NSA, Edward Snowden, a dezvăluit, în iunie 2013, amploarea programelor de supraveghere a Internetului desfăşurate de Statele Unite în întreaga lume.
Mai multe companii Internet, printre care Facebook, Google, Microsoft, Apple, AOL, Skype sau Yahoo!, au transmis astfel informaţii cu privire la utilizatori Guvernului american, în cadrul programului Prism dezvoltat de NSA în vederea interceptării comunicaţiilor.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe