Udrea a semnat la Braşov un proiect de 11 milioane lei pentru reabilitarea cinematografului Patria

Ministrul Turismului, Elena Udrea, şi primarul Braşovului, George Scripcaru, au semnat, sâmbătă, la Braşov, proiectul de reabilitare a clădirii cinematografului Patria, care va fi transformat în sediu pentru Filarmonica Braşov, pentru care vor fi investite fonduri totale de 11 milioane lei.

Urmărește
10 afișări

Municipiul Braşov a obţinut finanţare nerambursabilă prin proiectul "Reabilitarea clădirii cinematografului Patria" prin POR 2007 - 2013 Axa Prioritară 1 "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere", domeniul major de intervenţie 1.1 "Planuri integrate de dezvoltare urbană", subdomeniul "Poli de creştere", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"La Braşov avem 74,3 milioane de euro pentru polul de creştere. Din cele 34 de proiecte care fac parte din strategia polului de creştere s-au semnat până în prezent patru proiecte, în valoare totală de 13,5 milioane euro, reprezentând 18% din contacte, urmând ca pe viitor să le contactăm şi pe celelalte", a spus ministrul Udrea.

Proiectele semnate până în prezent la Braşov, pe lângă cel al reabilitării clădirii cinematografului Patria, prin acest program operaţional, sunt reabilitarea Bazinului Olimpic Braşov, a Săli Sporturilor şi reabilitarea termică a Spitalului Judeţean Braşov.

Clădirea fostului cinematograf Patria a fost închisă încă din anul 2004, fiind aflată în stare avansată de degradare. Aceasta va fi transformată într-o clădire modernă unde vor fi amenajate spaţii expoziţionale, o sală de spectacole cu capacitatea de 458 de locuri şi scenă cu suprafaţa de 185,49 metri pătraţi, o sală de audiţii de 53 de locuri în care se pot realiza şi proiecţii de film şi o sală de repetiţii pentru artişti. Proiectul are valoare totală de circa 11 milioane de lei, din care valoarea asistenţei financiare nerambursabile este de 8,5 milioane lei, iar contribuţia proprie a municipiului Braşov la cheltuielile eligibile ale proiectului reprezinţă doi la sută.

Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, din care 20 de luni de execuţie lucrări. Reabilitarea clădirii presupune lucrări de consolidare a structurii existente, înlocuirea şi refacerea finisajelor şi instalaţiilor, realizarea izolaţiei fonice, eficientizarea termică a clădirii şi dotări specifice. Va cuprinde, de asemenea, extinderea cu trei tronsoane a fostei clădiri, care va funcţiona ca un corp comun cu ansamblul şi va cuprinde spaţii necesare artiştilor, spaţii administrative şi tehnice. În urma realizării lucrărilor prevăzute în proiect, suprafaţa care se reabilitează şi se pregăteşte pentru noi activităţi socio-culturale va fi de 1.600 metri pătraţi, iar cea desfăşurată va fi de 3.000 de metri pătraţi. După semnarea contractului de finanţare, ministrul Turismului şi primarul George Scripcaru s-au deplasat la Roadeş, comuna Bubeşti, unde vor participa la inaugurarea unei tabere pentru copiii cu probleme sociale proveniţi din sistemul instituţionalizat, finanţată de fndaţia starului german de origine română Peter Maffay.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici