- Home
- Cultură-Media
- BRUXELLES, (15.07.2009, 15:52)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE şi MTV demarează o campanie cu privire la schimbările climatice
Comisia Europeană şi MTV Networks International au lansat, miercuri, campania "Play to Stop - Europe for Climate", pentru sensibilizarea tinerilor faţă de pericolele pe care le prezintă schimbările climatice, acţiune în care este implicat şi ecologistul român Şerban Miron Copot, informează CE.
Urmărește
107 afișări
UE şi MTV demarează o campanie cu privire la schimbările climatice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Campania va mobiliza publicul tânăr în perspectiva conferinţei privind climatul care va avea loc, în decembrie, la Copenhaga.
Astfel, din iulie până în decembrie, campania "Play to stop-Europe for Climate" va avea ca obiectiv angajarea tinerilor din 11 state membre în lupta împotriva schimbărilor climatice. Campania se va desfăşura în Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Franţa, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, România, Suedia şi Regatul Unit al Marii Britanii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
În cadrul campaniei vor avea loc trei concerte ale unor mari artişti internaţionali, la Stockholm, Budapesta şi Copenhaga, care vor fi transmise de MTV.
Primul concert, susţinut de Moby, va avea loc la Stockholm, pe 20 august. Pe tot parcursul campaniei, MTV va prezenta materiale editoriale despre lupta împotriva schimbărilor climatice şi va realiza mai multe emisiuni speciale.
Fiecare concert va fi organizat împreună cu o manifestare importantă legată de schimbările climatice:
săptămâna mondială a apei, la Stockholm,
săptămâna mobilităţii, la Budapesta, şi
conferinţa privind climatul, la Copenhaga.
Ţările vor fi reprezentate de personalităţi cu rol de ambasadori naţionali, care vor încerca să atragă atenţia marelui public asupra acestei probleme, exprimându-şi opiniile.
Printre personalităţi cu rol de ambasadori naţionali se numără jucătoarea de tenis Magdalena Maleeva, din Bulgaria, cântăreaţa daneză Anna David, starul tv italian Paola Maugeri, vedeta de varietăţi Michal Pirog, din Polonia, şi militantul ecologist român Şerban Miron Copot (preşedinte şi membru fondator al Asociaţiei Generaţia Verde şi solist al formaţiei Animal X, n.r.).
Conform unei anchete realizate la scară europeană, făcută publică miercuri, tinerii consideră că schimbările climatice reprezintă cea mai gravă problemă, după sărăcie, cu care se confruntă omenirea.
Cu toate acestea, numai 51% dintre cei cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani au luat iniţiativa de a acţiona împotriva schimbărilor climatice, ceea ce reprezintă proporţia cea mai redusă dintre toate grupele de vârstă.
Conferinţa privind schimbările climatice de la Copenhaga, la care se vor aborda modalităţile de continuare a Protocolului de la Kyoto, se deschide la 7 decembrie.
"Tinerii de astăzi vor resimţi puternic efectele schimbărilor climatice. Conferinţa de la Copenhaga reprezintă, probabil, ultima şansă de a aborda schimbările climatice înainte ca situaţia să scape de sub control. Constatăm peste tot în lume o imensă dorinţă de a se ajunge la un acord în acest sens şi trebuie să încurajăm această evoluţie. Evenimentele de acest gen sunt cruciale, deoarece tinerii constituie un grup de presiune extrem important. Tinerii vor fi afectaţi cel mai mult de schimbările climatice - aşadar părerile lor sunt esenţiale", a declarat comisarul UE pentru mediu Stavros Dimas.
"Toate ţările vor avea de suferit de pe urma schimbărilor climatice, iar generaţiile viitoare vor fi serios afectate. Iată de ce MTV consideră că este fundamentală comunicarea pentru a transmite informaţii privind gravitatea problemei şi pentru a combate comportamentele care agravează situaţia în ceea ce priveşte schimbările climatice", a declarat Antonio Campo Dall'Orto, vicepreşedinte executiv al Music Brands, în cadrul MTV Networks International.
Campania vizează informarea tinerilor cu privire la consecinţele pe care le poate avea eşecul realizării unui acord la Copenhaga şi îi mobilizează să-şi folosească energia în perioada de până la conferinţă pentru a exercita presiuni asupra factorilor responsabili în sensul ajungerii la un acord.
Pe tot parcursul campaniei, tinerii vor avea ocazia să schimbe păreri cu privire la schimbările climatice şi la mediul înconjurător, precum şi să-şi împărtăşească ideile asupra modului în care poate fi protejat mediul înconjurător, pe site-ul Play to Stop, la adresa mtvplay4climate.eu.
Obiectivul conferinţei din decembrie este de a realiza un nou acord mondial în domeniul climatului pentru a continua Protocolul de la Kyoto, care expiră în 2012.
În decembrie 2008, UE a adoptat o politică integrată privind energia şi schimbările climatice, cu obiective ambiţioase pentru anul 2020.
Există speranţe că Europa este pe calea cea bună - către un viitor durabil cu o economie cu un nivel scăzut de emisii de dioxid de carbon, bazată pe un consum redus de energie prin:
reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 20% (30% dacă se ajunge la un acord internaţional),
reducerea consumului de energie cu 20% prin creşterea eficienţei energetice şi
satisfacerea a 20% din nevoile energetice ale oamenilor din surse regenerabile.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe