- Home
- Cultură-Media
- BRUXELLES, (12.02.2014, 19:05)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UE vrea să reducă influenţa Statelor Unite asupra internetului
Comisia Europeană creşte presiunea pentru reducerea influenţei Statelor Unite asupra arhitecturii internetului, un semnal al tensiunilor apărute în urma scandalului de spionaj declanşat de dezvăluirile lui Edward Snowden.
Urmărește
330 afișări
UE vrea să reducă influenţa Statelor Unite asupra internetului
Executivul comunitar a evitat însă, într-un document publicat miercuri, să ceară un control mai strict al guvernelor, variantă susţinută de ţări precum China şi Rusia.
În schimb, Comisia a cerut transparenţă şi o influenţă mai redusă a Statelor Unite asupra instituţiilor care controlează mecanismele internetului, printre care alocarea de adrese paginilor web.
În prezent, ICANN, organizaţie cu sediul în California, care operează sub contract cu guvernul SUA, supraveghează introducerea de noi adrese de internet.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
În următorii ani, sute de noi supradomenii, precum .london sau .sex, vor fi adăugate, oferind mai multe alegeri privind adresele, odată cu creşterea utilizării internetului.
"Europa trebuie să contribuie la o perspectivă credibilă pentru guvernanţa globală a internetului. Europa trebuie să aibă un rol puternic în definirea internetului viitorului", a declarat Neelie Kroes, comisarul UE responsabil de domeniul telecomunicaţiilor.
Kroes a susţinut, în documentul publicat de UE, o abordare care să implice mai mulţi participanţi în guvernanţa internetului, variantă susuţinută şi de Statele Unite şi companiile din industria de profil. Organizaţiile neguvernamentale, statele, instituţiile academice şi sectorul privat ar colabora pentru funcţionarea internetului într-un astfel de caz.
Succesul efortului comisarului de a obţine un rol mai important pentru UE depinde de măsura în care cele 28 de state UE susţin iniţiativa, scrie Reuters.
Determinarea europenilor va fi testată la o serie de conferinţe importante pe parcursul acestui an, inclusiv una în aprilie în Brazilia, ţară care a criticat puternic activităţile de spionaj ale Agenţiei Naţionale pentru Securitate a SUA.
La sfârşitul anului trecut, UE a renunţat la ameninţări că va suspenda acordurile prin care Statele Unite au acces la date ale europenilor, respingând apelurile pentru o poziţie mai dură în contextul dezvăluirilor că Statele Unite au dus o campanie amplă de spionaj folosind infrastructura de telecomunicaţii, inclusiv împotriva ţărilor aliate.
"Guvernele au deja un rol important la ICANN, iar acesta va creşte în viitor. Această internaţionalizare a început înainte de scandalul Snowden", a declarat vicepreşedintele ICANN pentru Europa, Nigel Hickson.
Dezvăluirile privind activităţile de spionaj ale SUA au complicat legăturile UE-SUA într-un moment delicat al relaţiilor transatlantice, Bruxelles şi Washington fiind în pline negocieri pentru un acord de liber schimb care ar acoperi aproape jumătate din economia lumii.
Citește pe alephnews.ro: Cheltuielile pentru încoronare regelui Charles au fost dezvăluite. Cât plătește Marea Britanie pentru monarhie
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a aflat…
CANCAN.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:36
Peste 70.000 de români din diaspora au votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale
-
astăzi, 12:34