„În toţi anii de la refondarea muzeului, Dan Hăulică ne-a stat aproape, atât în momentele de bucurie, cât şi în cele câteva ocazii prin care existenţa instituţiei noastre s-a aflat în cumpănă. Pentru toate acestea, ca şi pentru rolul său esenţial în cultura românească din ultimele cinci decenii, îi vom păstra memoria neştearsă”, se arată în comunicatul citat.
Criticul de artă Dan Hăulică a murit duminică, la Spitalul Elias din Capitală, unde era internat de mult, având o maladie neoplazică (cancer) într-un stadiu avansat, asociată cu o boală cardiacă gravă, a declarat pentru MEDIAFAX managerul spitalului, Doina Dimulescu.
Dan Hăulică, născut pe 7 februarie 1932, la Iaşi, a fost un eseist literar, critic de artă român, membru corespondent al Academiei Române în 1993, fost redactor-şef pentru o lungă perioadă de timp al revistei Secolul 20.
De asemenea, Dan Hăulică a fost preşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Artă (AICA), ales în 1981, şi preşedinte de onoare al aceleiaşi asociaţii.
În anii ’90, a fost ambasador delegat permanent al României pe lângă UNESCO.