- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (14.06.2014, 12:29)
- Teodora Nicolau
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un autoportret al lui Rembrandt valorează 37,5 milioane de euro, după ce a fost autentificat
Un autoportret al lui Rembrandt, considerat o copie, a fost supus recent unor noi teste şi a fost definitiv autentificat, fiind estimat la suma de 30 de milioane de lire sterline (37,5 milioane de euro).
Urmărește
290 afișări
Un autoportret al lui Rembrandt valorează 37,5 milioane de euro, după ce a fost autentificat
Tabloul, aflat într-o galerie din Buckland Abbey, Devon, din anul 2010, a fost iniţial păstrat într-un depozit, din cauza lipsei spaţiului de expunere, informează independent.co.uk
Acum, lucrarea va deveni unul dintre punctele centrale de atracţie ale galeriei, situată în fosta casă a corsarului din perioada elisabetană Francis Drake, după ce o serie de noi teste ştiinţifice au demonstrat definitiv că este vorba despre o pictură autentică de Rembrandt.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
Lucrarea, considerată, timp de decenii, fie o copie, fie o imitaţie a unuia dintre elevii maestrului olandez, datează din 1636 şi îl prezintă pe Rembrandt la vârsta de 29 de ani, cu o beretă de catifea pe cap şi o mantie împodobită, din acelaşi material.
Tabloul a fost cumpărat în anii '60 de Samuel of Wych Cross şi a fost încredinţat fundaţiei National Trust în 2010 de către soţia acestuia, Edna, experţii fiind convinşi la acea vreme că era vorba despre o copie, argumentând că există diferenţe între data pictării lucrării şi stilul de lucru al lui Rembrandt.
Însă expertul în artă Ernst van de Wetering a avut îndoieli asupra acestui diagnostic încă din 2005, iar în 2012 a călătorit la Buckland Abbey, pentru a solicita efectuarea unor teste ştiinţifice care să îi confirme autenticitatea.
Testele au început la sfârşitul anului trecut, iar acum, după opt luni de investigaţii, cu ajutorul razelor X şi a analizei cu radiaţii infraroşii a pânzei, la care s-a adăugat expertiza altor specialişti în Rembrandt, tabloul a fost declarat autentic.
Tabloul a fost mai întâi curăţat, iar stratul de lac adăugat ulterior a fost înlăturat, culorile originale şi stilul de pictură ieşind astfel la iveală pentru a demonstra că îndoielile referitoare la autenticitatea sa au fost incorecte.
"Deşi am fost sigur că pictura era un Rembrandt când am văzut-o în 2013, am dorit să o examinez după curăţare şi să efectuăm o analiză tehnică, fapt care nu s-a mai întâmplat până acum. Cu toate aceste date ştiinţifice suplimentare, sunt mulţumit că este vorba despre un Rembrandt", a declarat Ernst van de Wetering.
Rembrandt Harmenszoon van Rijn (1606-1669), unul dintre cei mai importanţi pictori din perioada cunoscută ca "vârsta de aur olandeză a picturii", a realizat aproximativ 50 de tablouri în ulei, 32 de gravuri şi şapte desene.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
-
astăzi, 14:47
Numărul cabinetelor medicale de familie din rural este cu 51% mai mic decât în mediul urban