- Home
- Cultură-Media
- HAMBURG, (20.12.2018, 12:22)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un celebru jurnalist al publicaţiei germane Der Spiegel a recunoscut că a inventat declaraţii pentru cel puţin 14 articole
Claas Relotius, un celebru reporter al publicaţiei germane Der Spiegel, recompensat cu distincţii prestigioase, a recunoscut că a inventat declaraţii şi surse pentru cel puţin 14 articole, potrivit The Hollywood Reporter.
Urmărește
597 afișări
Un celebru reporter Der Spiegel a recunoscut că a inventat declaraţii pentru cel puţin 14 articole
Claas Relotius, care, în 2014, a primit titlul de jurnalistul anului din partea CNN, a recunoscut că cel puţin 14 articole scrise de el au avut la bază interviuri care nu s-au întâmplat niciodată, inclusiv o convorbire prin telefon cu părinţii jucătorului de fotbal american Colin Kaepernick.
Luni, Relotius şi-a dat demisia de la Der Spiegel, una dintre cele mai prestigioase publicaţii germane, cu sediul la Hamburg, după ce s-a descoperit că a comis o fraudă jurnalistică "masivă" timp de mai mulţi ani, au spus reprezentanţii revistei săptămânale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Reprezentanţii Der Spiegel au publicat pe site-ul revistei un raport întocmit după o anchetă internă privind activitatea lui Claas Relotius, un jurnalist de investigaţie în vârstă de 33 de ani.
Reprezentanţii publicaţiei au indicat faptul că, din 2011, Relotius a contribuit cu aproximativ 60 de articole pentru versiunile tipărită şi online, iniţial ca liber-profesionist şi apoi ca angajat cu normă întreagă.
Relotius a lucrat anterior pentru mai multe publicaţii germane şi elveţiene şi a fost recompensat cu mai multe premii.
Acesta a recunoscut că a inventat fragmente în cel puţin 14 articole, printre care şi unul despre o americancă despre care el a scris că s-a oferit ca martor la execuţiile unor deţinuţi, inclusiv la un eveniment de acest tip care a avut loc la începutul anului în statul Texas.
Cazul lui Relotius este "o pată neagră în istoria de 70 de ani a Der Spiegel", au mai spus reprezentanţii publicaţiei, care au explicat că au început să aibă bănuieli în ceea ce priveşte acurateţea materialelor jurnalistice furnizate de acesta în noiembrie. Un coleg care a lucrat cu Relotius la un articol a descoperit că anumite interviuri nu au avut loc.
Reprezentanţii revistei au indicat că Relotius le-a spus editorilor că a inventat informaţii pentru a evita un eşec şi că este conştient de ceea ce a făcut.
Conducerea revistei a apelat la un comitet de experţi interni şi externi, iar rezultatele anchetei privind activitatea jurnalistului vor fi publicate.
Uniunea Jurnaliştilor din Germania a calificat cazul drept "cea mai mare fraudă jurnalistică de la publicarea jurnalelor lui Hitler". Ei au făcut referire la nişte presupuse jurnale ale dictatorului publicate de revista germană Stern în 1983, despre care s-a aflat ulterior că sunt false.
Fraude similare au fost comise de jurnalişti precum Jayson Blair, de la The New York Times, Christopher Newton, de la The Associated Press, şi Janet Cooke, al cărei articol fals, publicat în 1980, despre un copil dependent de heroină, a adus publicaţiei The Washington Post un premiu Pulitzer.
Citește pe alephnews.ro: Ce va face Musk în noua funcție la „Departamentul de eficiență guvernamentală”?
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Zuckerberg a înregistrat propria sa versiune a piesei rap „Get Low” alături de starul american T-Pain
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
-
ieri, 22:27