Un cerc uman în jurul Ateneului Român, la aniversarea lui Brâncuşi

Un cerc uman în memoria lui Constantin Brâncuşi, care va reuni 300 de participanţi, printre care Victor Ponta şi Varujan Vosganian, va fi format, sâmbătă, în jurul Ateneului Român, cu ocazia împlinirii a 135 de ani de la naşterea artistului.

Urmărește
110 afișări
Imaginea articolului Un cerc uman în jurul Ateneului Român, la aniversarea lui Brâncuşi

Un cerc uman în jurul Ateneului Român, la aniversarea lui Brâncuşi (Imagine: Mediafax Foto)

Cercul "Constantin Brâncuşi" este un demers iniţiat de Laurian Stănchescu, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Evenimentul se va desfăşura sâmbătă, între orele 12.00 - 14.00, în jurul Ateneului Român, la manifestare fiind aşteptaţi 300 de participanţi, printre care elevi, studenţi, profesori, scriitori, artişti plastici şi iubitori ai operei brâncuşiene.

Totodată, personalităţi culturale şi politice, printre care Victor Ponta, deputat de Gorj, şi Varujan Vosganian, prim-vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, vor evoca viaţa şi opera lui Constantin Brâncuşi.

Momentul dedicat lui Brâncuşi va fi încheiat de un spectacol de muzică folk.

Laurian Stănchescu a iniţiat anul trecut şi o campanie de strângere de semnături pentru aducerea osemintelor lui Constantin Brâncuşi, înmormântat în cimitirul Montparnasse din Paris, la Hobiţa, localitatea gorjeană în care s-a născut sculptorul.

De altfel, potrivit scriitorului, Cercul "Constantin Brâncuşi" precede Marşul Cultural "Constantin Brâncuşi", care va începe în prima decadă a lunii mai, pe traseul Craiova - Paris, pe jos, refăcând drumul artistului din 1903 - 1904.

Tot anul trecut, poetul, scriitorul şi criticul literar Laurian Stănchescu a plecat într-un marş al culturii, desfăşurat pe o distanţă de 500 de km, de la Bucureşti către Sarmizegetusa.

Constantin Brâncuşi (născut pe 19 februarie 1876, Hobiţa, Gorj - decedat pe 16 martie 1957, Paris) a fost un sculptor român cu contribuţii majore la înnoirea limbajului şi viziunii plastice în sculptura contemporană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici