Un concert dedicat compozitorului român George Enescu, în programul Carnavalului de la Veneţia

Un concert dedicat lui George Enescu va fi susţinut la Carnavalul de la Veneţia, unde violonistul Vlad Maistorovici şi pianista Diana Ionescu vor interpreta piese ale compozitorului român, dar şi lucrări de Arcangelo Corelli şi Ernest Chausson, într-un eveniment intitulat "Enescu: l'amore in sepia".

Urmărește
221 afișări
Imaginea articolului Un concert dedicat compozitorului român George Enescu, în programul Carnavalului de la Veneţia

Un concert dedicat compozitorului român George Enescu, în programul Carnavalului de la Veneţia (Imagine: Cosmin Deaconescu/Mediafax Foto)

Concertul "Enescu 60 - Enescu: l'amore in sepia" este programat pe 14 februarie, de la ora 19.00, la Ateneo Veneto din Veneţia, informează Institutul Cultural Român (ICR) din Veneţia.

Ediţia din acest a Carnavalului de la Veneţia, unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din lume, va debuta pe 31 ianuarie şi se va încheia pe 17 februarie.

Vlad Maistorovici, violonist - laureat al concursurilor internaţionale Tillett Trust şi Young Concert Artist Trust, a avut numeroase apariţii ca solist pe marile scene în Marea Britanie (Wigmore Hall, South Bank Centre), Franţa, Olanda, Belgia (Salle Flagey), Germania, Elveţia, Italia, Croaţia, România, Rusia, Israel, Statele Unite ale Americii (Merkin Hall NY), Brazilia, precum şi în compania unor ansambluri ca Orchestra de Cameră a Uniunii Europene, Orchestra de Cameră din Lusanne, South Bank Sinfonia din Londra, Orchestra de Cameră Radio Bucureşti.

Împătimit al repertoriului cameral, violonistul a avut privilegiul de a colabora de la o vârstă fragedă cu muzicieni de renume precum Pierre Amoyal, Dora Schwartzberg, Jeremy Menuhin, Ivry Gitlis şi Gordan Nikolich.

În 2003, a fost distins cu marele premiu al Concursului Internaţional "George Enescu", ceea ce a confirmat talentul său manifestat încă din copilărie. Muzica sa a fost abordată şi înregistrată de interpreţi şi ansambluri renumite ca London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, European Union Chamber Orchestra şi Britten-Pears Orchestra.

Născut în 1985 la Ploieşti, a urmat cursurile Liceului de artă "Carmen Sylva". La vârsta de 16 ani, recomandat de pianista Lory Wallfisch, a obţinut o bursă la vestita Yehudi Menuhin School unde a studiat cu Natalia Boyarskaya. Între 2002 şi 2009, a studiat vioara cu Felix Andrievsky şi compoziţia cu Mark-Anthony Turnage şi Jonathan Cole la Royal College of Music din Londra, iar în 2011 a obţinut diploma Master Soloist de la Haute Ecole de Musique Lausanne, la clasa lui Pierre Amoyal.

Pianista Diana Ionescu, "Ambasadoare a culturii române peste hotare" şi premiată pentru contribuţia sa la relaţiile româno-britanice, este considerată una dintre cele mai fermecătoare interprete ale generaţiei sale.

Îndrumată încă de la o vârstă fragedă de personalităţi precum Sanda Bobescu, Olga Szel şi Dan Grigore, iar mai târziu de Alexis Weissenberg, Marta Argerich, Lory Wallfisch şi Richard Goode, ea a fost încurajată în mod constant să îşi dezvolte abilităţile de care a dat dovadă încă din copilărie. Numeroasele premii obţinute în competiţii internaţionale (premiul I la Concursul "George Enescu" 2001, premiul "Alexis Weissenberg", The Glass Seller's Trophy Londra 2010), precum şi prestaţiile de marcă în cadrul marilor festivaluri (George Enescu 2001, Verbier Festival 2006, Progetto Martha Argerich 2008, St Prex Classics 2010-2011) au transformat-o într-un vector important al culturii române în străinătate.

În timpul studiilor la Guildhall School of Music and Drama cu Joan Havill şi Ronan O'Hora, a avut numeroase concerte în Marea Britanie, pe scene prestigioase precum Wigmore Hall, Barbican Hall, Queen Elizabeth Hall, Purcell Room, LSO St Luke's, St Martin-in-the-Fields, CBSO Birmingham, Covent Garden.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici