Un documentar despre WikiLeaks şi Julian Assange - difuzat pe 13 februarie, pe Discovery Channel

Documentarul "WikiLeaks: Războaie, minciuni şi casete video", care prezintă povestea lui Julian Assange şi a controversatului website pe care l-a creat, va avea premiera în 13 februarie, de la ora 22.00, pe Discovery Channel, inclusiv în România, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Urmărește
70 afișări

Documentarul "WikiLeaks: Războaie, minciuni şi casete video" va fi difuzat, în exclusivitate, pe Discovery Channel, duminică, 13 februarie, de la ora 22.00 (în varianta fără subtitrare), urmând ca duminică, 27 februarie, de la aceeaşi oră, programul să fie redifuzat cu subtitrare în limba română.

Acest documentar investighează website-ul care a dat naştere uneia dintre cele mai aprinse controverse din ultimul deceniu. WikiLeaks este o organizaţie internaţională non-profit, care publică mesaje private, secrete şi clasate, provenite din surse anonime şi scurgeri de informaţii. La sfârşitul anului 2010, website-ul a stârnit controverse publicând sute de mii de documente clasate, din zona diplomatică şi militară a SUA.

De la înfiinţarea site-ului şi până la actualele acuzaţii de conspiraţie, acest documentar detaliat urmăreşte cronologic povestea lui Julian Assange, fondatorul website-ului, devenit "Inamicul Numărul 1" al Pentagonului. Assange acordă interviuri în exclusivitate în acest documentar, discutând despre motivele care au stat la baza înfiinţării organizaţiei WikiLeaks şi despre impactul acesteia la nivel mondial.

"WikiLeaks: Războaie, minciuni şi casete video" este un documentar regizat de Paul Moreira şi Luc Hermann, Premières Lignes (2011) şi este distribuit de Zodiak Rights, Paris.

În regia celor doi reporteri de investigaţie premiaţi, Paul Moreira şi Luc Hermann, filmul este realizat la Londra, Washington, Reykjavik şi Paris, unde au avut loc întâlniri cu jurnalişti şi hackeri ai WikiLeaks, care luptă pentru transparenţă şi pun sub semnul întrebării regulile atotcuprinzătoare ale secretului militar.

"Realizarea acestui film a fost un proces extrem de complex pentru Paul şi pentru mine, la cel mai elementar nivel, în ceea ce priveşte apropierea noastră de Julian Assange şi echipa lui", spune Luc Hermann. "Am fost nevoiţi să mergem de două ori la Londra fără o cameră de filmat, doar ca să îi convingem să stea de vorbă cu noi şi să accepte să înregistrăm discuţiile. Erau supuşi unor presiuni uriaşe şi, după ce am constatat ce impact au avut activităţile lor în ultimele luni, este evident acum de ce au fost atât de prudenţi faţă de noi şi de documentarul pe care am vrut să îl realizăm", mai spune Hermann.

De asemenea, filmul include şi un interviu cu fostul "Nr. 2" şi purtător de cuvânt al echipei WikiLeaks, Daniel Domscheit-Berg, înainte ca acesta să îşi deschidă propriul website de senzaţie şi să publice un roman despre "perioada de timp petrecută alături de cel mai periculos website din lume". Daniel este acum un "disident", după ce şi-a dat demisia din companie. El susţine că organizaţia este centrată excesiv pe figura lui Julian Assange şi că accentul a fost pus pe graba de a da publicităţii ştiri de senzaţie, în loc să se axeze pe construirea companiei într-un ritm constant.

Discovery Communications este una dintre cele mai mari companii din lume în domeniul producţiei de programe documentare, ajungând în casele a peste 1,5 miliarde de abonaţi, din peste 180 de ţări. Discovery însumează peste 100 de reţele la nivel global, conduse de Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science şi Discovery HD, precum şi produse şi servicii educaţionale şi de larg consum şi servicii media digitale, incluzând HowStuffWorks.com. Discovery Networks International distribuie 14 mărci internaţionale, puse la dispoziţie unui număr cumulat de 244 milioane de abonaţi, din 118 ţări, oferind programe adaptate în 27 de limbi.

În România, Discovery Networks distribuie în prezent opt posturi TV: Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery Travel&Living, Discovery HD Showcase şi ID Investigation Discovery.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici