Instanţa Tribunalului Bucureşti a încheiat în 25 mai dezbaterile în procesul privind înregistrarea la OSIM a mărcii „Adrian Pintea”, disputată de soţia şi sora actorului.
Marţi, Tribunalul Bucureşti a admis în parte contestaţia Rodicăi Austin, sora lui Adrian Pintea, stabilind că numele actorului nu poate fi folosit în toate domeniile pentru care a fost obţinută înregistrarea la OSIM.
Totodată, instanţa a respins cererea Rodicăi Austin de a gestiona marca împreună cu soţia lui Adrian Pintea.
La ultimul termen de judecată, avocatul care a reprezentat-o pe sora actorului a propus ca marca „Adrian Pintea” să fie gestionată împreună cu Lavinia Pintea şi să ceară OSIM, la comun, acest lucru.
Avocatul Laviniei Pintea s-a opus însă acestei idei, amintind că există pe rolul instanţei şi procesul privind succesiunea averii actorului.
Lavinia Pintea a înregistrat numele „Adrian Pintea” la OSIM în 15 iunie 2007, la o săptămână după moartea actorului, fiind valabilă până în 15 iunie 2017.
Sora actorului, Rodica Austin, a contestat înregistrarea mărcii, susţinând că aceasta cuprinde o arie foarte largă de situaţii în care poate fi folosit numele, inclusiv pentru băuturi şi ţigări.
În decembrie 2009, Tribunalul Bucureşti a decis ca soţia lui Adrian Pintea să primească o treime din averea acestuia. Procesul a fost deschis de Lavinia Pintea Tatomir, soţia actorului, împotriva surorii acestuia şi a tatălui vitreg.
Lavinia i-a dat în judecată pe Rodica Mary Austin şi pe George Pintea, pentru a putea deschide succesiunea după moartea actorului, întrucât cei trei nu s-au înţeles la notar.
Actorul Adrian Pintea a încetat din viaţă la vârsta de 53 de ani, pe 8 iunie 2007, la Spitalul Fundeni, suferind de ciroză.