- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (01.12.2022, 09:03)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un film biografic despre Bruce Lee va fi realizat de Ang Lee, care i-a dat fiului rolul principal
Un film biografic despre legenda artelor marţiale Bruce Lee va fi realizat de aclamatul regizor Ang Lee, care l-a ales pentru rolul principal pe propriul fiu, Mason, potrivit Deadline.
Urmărește
1685 afișări
Un film biografic despre Bruce Lee va fi realizat de Ang Lee, care i-a dat fiului rolul principal
Ang Lee a mai regizat filme precum „Brokeback Mountain” şi „Life Of Pi”. Pentru filmul despre viaţa lui Bruce Lee l-a ales în rolul principal pe propriul fiu, Mason.
Bruce Lee a dus o viaţă între America şi Hong Kong. S-a născut în San Francisco. Tatăl său era un cântăreţ de operă din Hong Kong, care emigrase în America împreună cu soţia şi cei trei copii cu un an înainte. Mama sa i-a pus numele „Bruce” pentru că însemna „cel puternic” în galeză.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Beyoncé a făcut show de Crăciun în orașul ei natal, Houston, în timpul pauzei meciului NFL. „Beyoncé Bowl” a fost prima reprezentație televizată în direct din ultimii patru ani
-
Israelul loveşte aeroportul Sana'a, porturile şi centralele electrice din Yemen
-
Guatemala este dispusă să accepte deportaţii din America Centrală propuşi de Trump - surse Reuters
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
În anii 1960 şi 1970, a atins o celebritate extraordinară în filmele de arte marţiale, jucând în filme atât în Hong Kong, cât şi la Hollywood.
Printre triumfurile sale se numără „Enter The Dragon”, „Fist Of Fury” şi „The Game Of Death”, precum şi „Way Of The Dragon”, pe care l-a scris şi regizat el însuşi.
Succesul uriaş al operei sale a revoluţionat filmele de acţiune şi a contribuit în mare măsură la popularizarea artelor marţiale asiatice în Occident.
Bruce a continuat să predea artele marţiale altor celebrităţi americane, de la Steve McQueen la Roman Polanski şi de la Sharon Tate la Kareem Abdul-Jabbar.
Cu toate acestea, cariera sa a fost întreruptă în mod şocant când a murit în mod misterios în Hong Kong în 1973, la vârsta de 32 de ani, cu puţin timp înainte de lansarea filmului „Enter The Dragon”.
Deşi medicul legist a invocat edemul cerebral, nu s-a stabilit niciodată în mod clar care a fost cauza care a dus la acumularea excesului de lichid în creier.
„Acceptat ca nefiind nici pe deplin american, nici pe deplin chinez, Bruce Lee a fost o punte între Est şi Vest, care a introdus Kung Fu-ul chinezesc în lume, un om de ştiinţă al luptei şi un artist de spectacol iconic care a revoluţionat atât artele marţiale, cât şi cinematografia de acţiune” a declarat regizorul Ang Lee, el însuşi originar din Taiwan. „
„Mă simt obligat să spun povestea acestei fiinţe umane geniale şi unice care tânjea după apartenenţă, care poseda o putere extraordinară într-un cadru de 135 de kilograme şi care, prin muncă neobosită, a transformat visele imposibile în realitate”, a mai spus el.
Bruce Lee a fost interpretat recent de Mike Moh în filmul lui Quentin Tarantino din 2019, „Once Upon A Time... La Hollywood” - o portretizare realizată de fiica lui Bruce, Shannon Lee, care avea patru ani când tatăl ei a murit. Pe fondul unei discuţii privind caracterul rasist al portretului, Shannon a denunţat filmul pentru că l-a descris pe tatăl ei ca pe un „arogant nenorocit care era plin de aer cald”.
Quentin şi-a apărat filmul în cadrul emisiunii The Joe Rogan Experience, spunând: „Pot să înţeleg că fiica lui are o problemă cu el. E vorba de tatăl ei, bine? Am înţeles asta. Dar oricine altcineva... (...)”. El a susţinut că Bruce era, de fapt, „un tip cam arogant. Felul în care vorbea, nu am inventat multe din astea”.
„M-am săturat de bărbaţii albi de la Hollywood care încearcă să-mi spună cine a fost Bruce Lee”, a replicat Shannon pentru The Hollywood Reporter. „M-am săturat să aud de la bărbaţii albi de la Hollywood că a fost arogant şi un nenorocit, când ei nu au nicio idee şi nu pot înţelege ce ar fi fost nevoie pentru a obţine un loc de muncă în Hollywood-ul anilor '60 şi '70 ca chinez cu (Doamne fereşte) un accent, sau pentru a încerca să-şi exprime o opinie pe un platou de filmare ca străin perceput şi persoană de culoare”.
Recent, s-a raportat că legenda Kung fu Lee ar fi murit din cauza faptului că a băut prea multă apă, potrivit medicilor, la aproape 50 de ani de la moartea sa.
O autopsie efectuată la vremea respectivă a arătat că Bruce a murit din cauza unei umflături cerebrale, pe care medicii au pus-o pe seama faptului că a luat un analgezic.
Moartea sa prematură a stârnit zvonuri că ar fi fost asasinat de gangsteri chinezi, otrăvit de o iubită geloasă sau victima unui blestem. O altă teorie a fost că a murit din cauza unei insolaţii.
Acum, cercetătorii au analizat dovezile şi au decis că Bruce a murit, de fapt, probabil din cauza hiponatremii.
„Cu alte cuvinte, propunem că incapacitatea rinichiului de a excreta excesul de apă l-a ucis pe Bruce Lee”, a scris echipa de experţi în Clinical Kidney Journal.
Hiponatremia înseamnă că nivelul de sodiu din sânge - de care organismul are nevoie pentru echilibrul lichidelor - este anormal de scăzut. Un dezechilibru determină celulele din organism să se umfle, inclusiv cele din creier.
Studiul susţine că Bruce avea mai mulţi factori de risc pentru hiponatremie, inclusiv faptul că bea cantităţi mari de lichide, că folosea canabis - care creşte setea - precum şi alţi factori care scad capacitatea rinichilor, cum ar fi consumul de medicamente eliberate pe bază de reţetă şi de alcool.
Soţia sa, Linda, a dezvăluit cum Bruce a avut o dietă pe bază de lichide, cu suc de morcovi şi de mere, în perioada premergătoare decesului său.
Citește pe alephnews.ro: Harbin Ice-Snow World te așteaptă cu peste 300.000 de metri cubi de gheață și zăpadă. Tema din acest an este „Vis de iarnă, dragoste în inima Asiei”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Felicitările de Crăciun au devenit o parte esențială a spiritului vesel din perioada sărbătorilor. Care este istoria acestora
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe