- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (19.03.2015, 10:57)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un membru CNA a propus să se ceară Parlamentului revocarea Laurei Georgescu de la conducerea CNA
Monica Gubernat, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a propus, joi, colegilor săi adoptarea unei decizii prin care să se solicite Parlamentului revocarea Laurei Georgescu din funcţia de preşedinte al Consiliului.
Urmărește
284 afișări
Laura Georgescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Monica Gubernat a făcut această propunere la începutul şedinţei de joi a Consiliului. Ea a solicitat, de fapt, introducerea unui astfel de punct pe ordinea de zi a şedinţei CNA de joi.
Gubernat a invocat în acest sens "conflictul permanent" din interiorul CNA, care a ajuns în instanţă.
"Având în vedere conflictul permanent din interiorul instituţiei, conflict care a ajuns în instanţă, conflictele de interese rezultate în urma acestei acţiuni şi o să vă dau un singur exemplu, CNA, în calitate de pârât (în instanţă, n.r.), trebuie să depună o interpelare, acea interpelare va suna în felul următor: «CNA, reprezentat legal de doamna Laura Georgescu, dat în judecată de doamna Laura Georgescu»; de asemenea, având în vedere adrese asumate în numele CNA, cu caracter ascuns de recomandare, de care aflăm din păcate din presă; de asemenea, decizii luate de CNA, care nu sunt puse în practică, corespondenţe cu diverse instituţii ascunse de ochii CNA, nu mai vorbesc de credibilitatea şi de imaginea instituţiei, vă propun spre adoptare o decizie prin care solicităm Parlamentului revocarea din funcţia de preşedinte a doamnei Laura Georgescu", a spus Monica Gubernat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Leul a început să se deprecieze la cotaţiile interbancare. BNR anunţă un curs neclintit
-
Restricţii de trafic în Capitală pentru manifestările dedicate comemorării Revoluţiei din 1989
-
Kelemen Hunor exclude posibilitatea unui guvern minoritar: „Nu e loc pentru orgolii sau demonstraţii de forţă”
Ea a făcut referire la faptul că Laura Georgescu, preşedintele CNA, a dat în judecată, pe 9 martie, CNA şi şase membri ai CNA - Valentin Jucan, Monica Gubernat, Răsvan Popescu, Florin Gabrea, Radu Călin Cristea şi Viorel-Vasile Buda -, care, în septembrie 2014, i-au redus atribuţiile la conducerea Consiliului, prin modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al instituţiei.
Aceasta a cerut instanţei anularea unui act administrativ al Consiliului Naţional al Audiovizualului, respectiv a deciziei 530 (Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CNA) din 16 septembrie 2014, potrivit informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată.
Laura Georgescu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că a dat în judecată 6 membri CNA şi a cerut instanţei anularea ROF al instituţiei, din cauză că unele articole din acest document încalcă Legea audiovizualului, precizând că toate eforturile pe care le-a făcut pentru corectarea ROF au rămas fără rezultat.
Laura Georgescu nu a fost prezentă la începutul şedinţei CNA de joi, în care Monica Gubernat a făcut propunerea privind luarea unei eventuale decizii prin care Consiliul să solicite Parlamentului revocarea Laurei Georgescu din funcţia de preşedinte al CNA.
Pe de altă parte, Legea audiovizualului nu prevede această posibilitate, de adoptare a unei astfel de decizii.
Potrivit articolului 13 din Legea audiovizualului, "(1) Membrii Consiliului pot fi demişi, la propunerea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, în următoarele situaţii: a) în cazul incapacităţii de a-şi exercita funcţia pentru o perioadă mai mare de 6 luni; b) în cazul unei condamnări penale aplicate printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă. (2) În scopul aplicării prevederilor alin. (1) Consiliul sesizează Parlamentul".
În momentul difuzării acestei ştiri, CNA se află în sala de şedinţe a Consiliului, din care au fost scoşi reprezentanţii presei.
În sala de şedinţe se află în acest moment Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu (care nu are încă drept de vot), Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.
Din sala de şedinţe a plecat membrul CNA Lorand Turos, din cauză că Radu Călin Cristea (cel care conduce şedinţa de joi a Consiliului, în calitate de preşedinte de şedinţă) a propus organizarea alegerilor pentru funcţia de vicepreşedinte al CNA.
Această funcţie a devenit vacantă în septembrie 2014, după ce Viorel Vasile Buda şi-a dat demisia, invocând motive personale. Ulterior, în luna octombrie, Lorand Turos şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CNA.
Însă, în şedinţa de joi, Lorand Turos a spus că nu este corect ca vicepreşedintele CNA să fie ales într-o şedinţă în care nu sunt toţi membrii Consiliului, iar unul dintre membri - Radu Herjeu - nu are încă drept de vot.
De asemenea, Lorand Turos a spus că, dacă se continuă această procedură privind alegerea vicepreşedintelui, el îşi retrage candidatura şi părăseşte sala de şedinţe a CNA.
Acest lucru s-a şi întâmplat după ce şapte membri ai CNA (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) au votat "pentru" organizarea, joi, a alegerilor pentru funcţia de vicepreşedinte al CNA. "Împotrivă" a votat doar Lorand Turos, care ulterior a şi anunţat public că îşi retrage candidatura la funcţia de vicepreşedinte al CNA şi a părăsit sala de şedinţe a Consiliului.
Astfel, CNA nu mai poate organiza alegeri pentru vicepreşedintele Consiliului. Motivul este acela că Legea audiovizualului prevede la articolul 14 că "vicepreşedintele este ales prin vot secret de către Consiliu, în prezenţa a cel puţin 9 membri ai acestuia, pentru un mandat de 6 ani".
Doar opt membri ai CNA continuă să se afle în prezent în sala de şedinţe a Consiliului (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu, Radu Călin Cristea şi Radu Herjeu), însă Herjeu nu are drept de vot. Laura Georgescu nu este prezentă în sala de şedinţe a Consiliului, iar Viorel Vasile Buda este în concediu.
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu anunță că PSD se retrage din coaliție și va vota un guvern de dreapta: „Nu fugim de responsabilitate”
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
George Simion reacționează după retragerea PSD de la negocieri: „AUR este gata să îşi asume guvernarea”
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe