Un muzeu din Franţa îi îndeamnă pe turişti să viziteze operele de artă dezbrăcaţi

Muzeul de Civilizaţii din Europa şi Mediterana din Marseille găzduieşte o expoziţie inedită în care se recomandă vizitarea operelor de artă fără haine. Singurul obiect vestimentar acceptat este reprezentat de pantofi.

Urmărește
6831 afișări
Imaginea articolului Un muzeu din Franţa îi îndeamnă pe turişti să viziteze operele de artă dezbrăcaţi

Sursa foto: Facebook

Muzeul de Civilizaţii din Europa şi Mediterana (Mucem) din Marseille, Franţa, propune o experienţă neobişnuită: vizitarea expoziţiei „Paradise Naturist” fără haine, informează AFP.

În fiecare lună, vizitatorii sunt încurajaţi să exploreze istoria naturismului european purtând doar încălţăminte, a explicat Eric Stefanut, şeful organizaţiei FFN din Franţa.

Julie Guegnolle, în vârstă de 38 de ani, şi soţul ei Matthieu au fost printre cei 80 de vizitatori care, marţi, au vizionat cele 600 de lucrări de artă, printre care fotografii, picturi şi sculpturi. Guegnolle a menţionat că a ales să-şi sărbătorească ziua de naştere într-un mod inedit.

„Nu se întâmplă în fiecare zi să poţi să mergi într-un muzeu dezbrăcat”, a mai spus Guegnolle, adăugând că iniţial s-a simţit puţin dezorientată, dar că experienţa nu a fost atât de ciudată pe cât se aştepta iniţial.

Mucem aminteşte că Franţa este considerată „destinaţia turistică principală” pentru cei care practică înlăturarea hainelor în spaţii publice.

Mişcarea a început în secolul XIX, în Elveţia şi Germania, şi s-a extins în Franţa, în 1930, în regiunea Provence.

Marseille, cunoscut drept un „bastion” al mişcării, beneficiază de un climat blând care atrage mulţi vizitatori dornici de astfel de experienţe.

Expoziţia, care include opere de artă împrumutate de la Centre Pompidou din Paris, Louvre şi Biblioteca Naţională din Bern, este deschisă până pe 9 decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici