- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (04.03.2012, 15:17)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un ou Fabergé încrustat cu diamante şi rubine, vedeta unei expoziţii regale, în Scoţia
Un ou Fabergé încrustat cu diamante şi rubine este vedeta unei expoziţii regale, organizată în Scoţia, pentru a marca jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii.
Urmărește
305 afișări
Un ou Fabergé încrustat cu diamante şi rubine, vedeta unei expoziţii regale, în Scoţia (Imagine: http://www.royalcollection.org.uk)
Expoziţia, intitulată "Treasures of The Queen's Palaces", este organizată la Edinburg, în perioada 16 martie - 4 noiembrie, şi include diverse obiecte preţioase colecţionate de-a lungul secolelor de familia regală britanică, informează dailymail.co.uk.
Oul din această colecţie este considerat una dintre cele mai sofisticate şi mai spectaculoase creaţii ale casei Fabergé.
Expoziţia include şi un medalion din aur, încrustat tot cu rubine şi diamante, care conţine o şuviţă din părul regelui Carol I al Angliei (1600-1649), dar şi un colier de pietre preţioase ce a aparţinut reginei Maria Stuart a Scoţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Tablouri de Rembrandt, Canaletto şi Monet vor putea fi şi ele admirate în această expoziţie, alături de desene de Leonardo da Vinci, Rafael Sanzio şi Hans Holbein cel Tânăr.
Expoziţia include 100 de opere de artă, provenind din colecţiile de artă aflate în nouă reşedinţe ale familiei regale britanice, şi vor fi expuse în Scoţia pentru prima dată, la The Queen's Gallery din cadrul Palatului Holyroodouse din Edinburgh, reşedinţa oficială din Scoţia a reginei Elizabeth a II-a.
Jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii - împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron - va fi sărbătorit până în iunie, cu fastul propriu casei regale de Windsor, dar şi cu consideraţie faţă de contextul acestei perioade de austeritate.
Luni, 6 februarie, data morţii regelui George al VI-lea şi începutului domniei fiicei acestuia Elizabeth, încoronată în anul următor, suverana britanică a avut un program obişnuit. Ea a vizitat orăşelul medieval King's Lynn şi o grădiniţă din comitatul Norfolk.
Festivităţile se vor desfăşura în crescendo până în iunie. Pe 20 martie, regina va consemna momentele importante din domnia sa într-un discurs solemn în Parlamentul Marii Britanii. Aceste momente istorice vor fi totodată evocate într-un spectacol ecvestru, cu aproximativ 500 de cai, de la pur sânge arabi, la mustangi americani, şi 900 de figuranţi de diferite naţii - maori, zulu, inuiţi etc, la castelul Windsor, pe 10, 11 şi 13 mai.
Principalele momente festive vor avea loc însă de pe 2 iunie, data încoronării reginei, timp de patru zile. În prima zi va avea loc derby-ul Epsom, singurul în care caii reginei nu au fost premiaţi până acum.
Duminică, 3 iunie, va avea loc "Big lunch" (marele prânz n.r.), când milioane de oameni vor fi în parcuri, pub-uri şi pe străzile regatului. În aceeaşi zi, circa 1.000 de ambarcaţiuni vor oferi pe Tamisa un spectacol grandios, ce nu a mai avut loc de pe vremea regelui Charles al II-lea, din secolul al XVII-lea.
În ziua următoare, 2012 felinare vor fi aprinse succesiv, de la Tonga, din Pacific, până la Londra. Pe acesta din urmă îl va aprinde chiar regina, pe bulevardul Mall ce va fi pavoazat cu steagurile Regatului Unit. În seara acestei zile, orchestra BBC va oferi un concert în faţa palatului Buckingham.
Pe 5 iunie, în ultima zi de sărbătoare, va avea loc o slujbă la catedrala Saint-Paul, după care regina se va plimba cu caleaşca pe străzile Londrei şi îşi va face apoi apariţia la balconul palatului Buckingham.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe