Un parc din Bosnia şi Herţegovina, realizat după o pictură faimoasă a lui Vincent van Gogh

  • Un parc din Bosnia şi Herţegovina a fost realizat după o pictură faimoasă a lui Vincent van Gogh.
  • Ideea a aparţinut unui om de afaceri care a cumpărat un teren într-o regiune din mijlocul ţării.
  • Parcul are aproximativ 10 hectare.
Urmărește
180 afișări
Imaginea articolului Un parc din Bosnia şi Herţegovina, realizat după o pictură faimoasă a lui Vincent van Gogh

Sursă imagine: Facebook, Ian Bremmer

Celebra pictură „Noaptea înstelată” a lui Van Gogh a fost recreată sub forma unui parc uriaş în mijlocul dealurilor şi pajiştilor verzi din centrul Bosniei.

Omul de afaceri Halim Zukic din oraşul Visoko a decis să creeze un parc după ce a cumpărat un teren şi o cabană într-un sat din apropiere în urmă cu 20 de ani. Iniţial, el nu ştia cum să amenajeze parcul. Zukic a povestit că în urmă cu şase ani, în timp ce stătea pe un deal privind tractoarele pe o pajişte, a observat urmele roţilor în formă de spirală ceea ce i-a amintit de motivele învolburate din pânza lui Van Gogh.

„Din acel moment, nu am mai avut niciun dubiu”, a declarat Zukic pentru Reuters.

Zukic dorea ca parcul de 10 hectare să facă parte dintr-un complex mai mare. De aceea, el a plantat numeroşi copaci şi a creat 13 lacuri folosind cursurile de apă din zonă. Pentru a se apropia de pictură, Zukic a plantat 130.000 de tufe de lavandă în şase nuanţe diferite, precum şi alte ierburi medicinale şi aromatice, formând cercuri colorate, spirale şi amfiteatre naturale.

Parcul „Noaptea înstelată” se va concentra pe programe de artă şi pe promovarea patrimoniului cultural al Bosniei Centrale, a precizat Zukic.

Noapte înstelată este o pictură în ulei, realizată în anul 1889 de pictorul olandez Vincent van Gogh. Pictura se găseşte la Muzeul de Artă Modernă din New York.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici