Un portret al lui Francis Bacon, scos la licitaţie pentru 12,3 milioane de dolari

Un portret al lui Francis Bacon, realizat de Lucian Freud, va fi scos la licitaţie, în octombrie, cu o sumă de pornire de 7 milioane de lire sterline (circa 12,3 milioane de dolari).

Urmărește
27 afișări
Imaginea articolului Un portret al lui Francis Bacon, scos la licitaţie pentru 12,3 milioane de dolari

Francis Bacon si Lucian Freud (Imagine: www.francis-bacon.cx)

Bacon şi Freud, doi dintre cei mai celebrii artiştii britanici, erau prieteni buni, dar, deşi Freud a fost deseori pictat de Bacon, acesta s-a lăsat pictat doar de două ori de prietenul său.

Astfel, primul din cele două portrete ale lui Bacon realizate de Freud, datând din 1952, este dat dispărut încă din 1988, când a fost furat dintr-o expoziţie organizată la Neue Nationalgalerie din Berlin.

"Lucian Freud şi Francis Bacon sunt consideraţi cei mai importanţi artişti britanici ai secolului al 20-lea. Suntem încântaţi să prezentăm pe piaţa internaţională de artă o raritate, un portret intim care reprezintă un tribut al prieteniei inspiraţionale şi un punct de cotitură în dezvoltarea carierei lui Freud", a declarat Pilar Ordovas, reprezentant al casei de lictaţii Christie's.

Portretul, care va fi scos la licitaţie de către Christie's la Londra, în 19 octombrie, datează din 1956-1957. Portretul îl înfăţişează pe Bacon de la frunte la bărbie şi este neterminat.

Această operă de artă a mai fost prezentată public de două ori, în 2002-2003 şi în 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici