Un portret de Francis Bacon, vândut pentru 28,7 milioane de dolari

"Study for a Portrait", un portret semnat de artistul irlandez Francis Bacon, a fost vândut, la Londra, pentru 28,7 milioane de dolari, aceasta fiind a doua cea mai scumpă lucrare vândută vreodată la o licitaţie de artă postbelică şi contemporană organizată de casa Christie's.

Urmărește
237 afișări
Imaginea articolului Un portret de Francis Bacon, vândut pentru 28,7 milioane de dolari

Un portret de Francis Bacon, vândut pentru 28,7 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Study for a Portrait", realizat în 1953 şi care nu a mai fost scos niciodată la licitaţie, a fost evaluat de specialişti la 17,5 milioane de dolari.

Cea mai scumpă lucrare vândută vreodată la o licitaţie de artă posbelică şi contemporană organizată de casa Christie's din Londra a fost tot un tablou de Bacon - "Triptic, 1976" - adjudecat pentru 86,2 milioane de dolari în 2008.

La licitaţia de marţi, o altă operă de Francis Bacon, "Woman Smiling" (1958 - 1959), a fost vândută pentru 7,4 milioane de dolari.

Francis Bacon s-a născut la Dublin în 1909 şi a murit în 1992, la Madrid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici