Un portret de Klimt, evaluat la 24,4 milioane de euro, scos la licitaţie - FOTO

Un portret realizat de Gustav Klimt în 1902, evaluat la 18 milioane de lire sterline (24,4 milioane de euro), va fi scos la licitaţie la casa Sotheby's din Londra, pe 24 iunie.

Urmărește
224 afișări
Imaginea articolului Un portret de Klimt, evaluat la 24,4 milioane de euro, scos la licitaţie - FOTO

Un portret de Klimt, evaluat la 24,4 milioane de euro, scos la licitaţie (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Portretul tinerei evreice Gertrud Loew este scos la vânzare după ce le-a fost restituit moştenitorilor acesteia, informează bbc.com.

Tabloul a fost confiscat de nazişti după ce a fost lăsat în Viena de Gertrud Loew, care a fugit în America în 1939. Portretul a ajuns în posesia lui Gustav Ucicky, un regizor care făcea propagandă pentru nazişti. El este considerat primul fiu nelegitim al lui Klimt şi a colecţionat mai multe opere ale artistului, pe care le-a lăsat moştenire văduvei sale, Ursula Ucicky, la moartea sa, în 1961.

În 2013, Ursula Ucicky a înfiinţat Fundaţia Klimt, care a ajuns la o înţelegere în privinţa restituirii şi vânzării operei cu familia lui Gertrud Loew, anul trecut.

Restituirea unui tablou de Klimt moştenitorilor de drept jefuiţi de nazişti a constituit subiectul unui film recent, "Femeia în aur/ Woman in Gold", în regia lui Simon Curtis, cu Helen Mirren în rolul principal.

Născut pe 14 iulie 1862, la Baumgarten, una din suburbiile Vienei, Gustav Klimt a fost un pictor simbolist şi decorator austriac, lider al avangardei vieneze şi unul din fondatorii Secesiunii. Arta lui a contribuit în mare măsură la izbucnirea uneia din cele mai mari revoluţii din istoria artei. A murit pe 6 februarie 1918.

"Sărutul", "Judith şi Holofern", "Portretul Adelei Bloch-Bauer" şi "Danae" se numără printre cele mai cunoscute lucrări ale artistului, devenit un simbol al Vienei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici