- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (23.06.2015, 10:19)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un proiect internaţional dedicat relaţiei dintre arta contemporană şi filosofie, în Bucureşti
Proiectul internaţional dedicat relaţiei dintre arta contemporană şi filosofie "Goodbye Language" va debuta miercuri, la ora 20.00, cu o expoziţie care va avea loc la Atelier 35 din Bucureşti.
Urmărește
249 afișări
Un proiect internaţional dedicat relaţiei dintre arta contemporană şi filosofie, în Bucureşti
Iniţiat de Atelier 35 (Larisa Crunţeanu şi Xandra Popescu) în colaborare cu Centrul Ceh din Bucureşti (František Zachoval), "Goodbye Language" reprezintă un show anti-vitrină, creat prin contribuţiile artiştilor Zbyněk Baladrán, Adriana Gheorghe, Irina Gheorghe, Alina Popa, Marcus Steinweg şi Tomáš Svoboda, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Recunoscând tensiunea dintre artă şi cultură, precum şi presiunea din ce în ce mai mare asupra artiştilor ca aceştia să îndeplinească un rol reprezentativ şi punând sub semnul întrebării relaţia dintre artă şi filosofie, "Goodbye Language" îşi propune să deschidă o discuţie despre alte moduri posibile de a lucra în compania filosofiei, dincolo de actul ilustrării.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Oradea este noul oraș-vedetă al României. Ce a contribuit la dezvoltarea sa și cum a ajuns în „Cities of Tomorrow”
-
Rusia atacă masiv reţeaua electrică a Ucrainei. 120 de rachete şi 90 de drone, lansate
-
Coreea de Nord ar putea ajunge să trimită Rusiei 100.000 de soldaţi pentru războiul împotriva Ucrainei
-
India anunţă că a testat cu succes o rachetă hipersonică
"În ianuarie 2015, m-am întâlnit cu František la Berlin, cu puţin timp înainte ca el să îşi înceapă mandatul la Centrul Ceh din Bucureşti. Mi-a povestit că una dintre primele lui misiuni în România urma să fie organizarea prezenţei Cehiei la Salonul de Carte Bookfest. Am discutat atunci despre tensiunea dintre artă si cultură şi presiunea asupra artiştilor de a îndeplini un rol reprezentaţional: de a genera lucrări livrabile, produse conceptuale cu potenţial de brand. Am gândit «Goodbye Language» ca pe un contrapunct la circuitul cultural al produselor artistice. Am invitat la dialogul nostru artiste şi artişti care folosesc limbajul împotriva limbajului, care prin practica lor rezistă interpretării. Construit prin schimburi de e-mailuri lungi, entuziasme şi puseuri de inspiraţie, «GoodbyeLanguage» e ceva între statement şi pariu. Ceva ce ar putea oricând să eşueze. De-a lungul acestor luni însă, asemeni pionierilor, am avut mereu senzaţia că avansăm pe teritorii noi", a declarat Xandra Popescu.
"Goobye Language" debutează miercuri, de la ora 20.00, la Atelier 35, cu vernisajul expoziţiei, Zbyněk Baladrán, Irina Gheorghe, Alina Popa, Tomáš Svoboda fiind artiştii implicaţi, iar František Zachoval, Larisa Crunţeanu şi Xandra Popescu, curatorii.
După vernisajul expoziţiei, joi, începând cu ora 18.00, la Atelier 35, va avea loc performance-ul artistei Adriana Gheorghe, "Dance That Comes From the Mouth". În demersul ei, Adriana Gheorghe foloseşte limbajul într-un mod atmosferic, deviat de atitudine şi corp, învăluind în ceaţă graniţele propriei subiectivităţi. Limbajul ca instrument coregrafic pentru o lucrare care se întâmplă în negocierea dintre vizibil şi imaginar. Adriana Gheorghe este unul dintre artiştii contemporani care mixează activitatea de performer cu cea de teoretician. De-a lungul timpului, a prezentat solo-uri şi duete la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB), Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC), lorgean şi ZKM-Karlsruhe.
În cea de-a treia zi a proiectului, vineri, începând cu ora 18.00, în spaţiul Salonului de proiecte, va avea loc o discuţie cu filosoful Marcus Steinweg, un artist care lucrează la intersecţia dintre artă şi filosofie, editor al jurnalului Inaesthetics. Marcus Steinweg va problematiza relaţia dinte artă şi filosofie în calitate de subiecte autonome. Marcus Steinweg trăieşte şi lucrează în Berlin, este profesor invitat la HfBK (Universitatea de Arte) din Hamburg şi predă la UdK (Universitatea de Arte) din Berlin.
Acest proiect este posibil cu sprijinul Centrului Ceh din Bucureşti, al Goethe Institut-Bukarest şi al spaţiului Salonul de proiecte/ Anexa MNAC din Bucureşti.
Citește pe alephnews.ro: Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin astăzi Examenul de Rezidențiat. Ce specializări au cele mai multe posturi scoase la concurs
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Béla Károlyi, legendarul antrenor de gimnastică, a murit la 82 de ani. Nadia Comăneci: „M-a ghidat spre performanța istorică a primului 10 perfect și mi-a schimbat viața pentru totdeauna”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea românului care a creat lanţul de restaurante care se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s şi vrea să îşi demonstreze talentul chiar acasă la competitori, în SUA: „Primii ani din viaţă mi i-am petrecut printre tarabele din bazarul din Suceava, unde am cunoscut antreprenoriatul la firul ierbii. Din păcate, şcolile de azi nu pregătesc tinerii pentru antreprenoriat”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe