Un român va conduce va conduce Orchestra Naţională a Franţei la spectacolul inaugural al Jocurilor Olimpice de la Paris

Dirijorul Cristian Măcelaru, ales recent ca viitor Director Muzical al Cincinnati Symphony Orchestra, va conduce Orchestra Naţională a Franţei în spectacolul inaugural al Jocurilor Olimpice de la Paris, care pentru prima dată nu se va ţine pe un stadion, scrie TVR Info.

Urmărește
812 afișări
Imaginea articolului Un român va conduce va conduce Orchestra Naţională a Franţei la spectacolul inaugural al Jocurilor Olimpice de la Paris

Foto: Bild

„Niciodată nu am crezut în viaţă că voi avea această oportunitate. E un lucru foarte frumos pentru că este un eveniment în care cu toţii uităm parcă de lucrurile care ne separă şi ne aducem aminte de frumuseţea lucrurilor care ne ajută să venim împreună”, a spus Cristian Măcelaru la TVR Info, conform News.ro.

Născut în 1980 la Timişoara, unde s-a format ca violonist, Cristian Măcelaru s-a stabilit în Statele Unite ale Americii la vârsta de 17 ani. A absolvit Universitatea din Miami în 2003 şi a fost cel mai tânăr prim-violonist al Orchestrei Simfonice din Miami.

Ulterior a devenit  dirijor principal al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Koln, iar din 2020 este directorul muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei.

În 2023, Cristian Măcelaru a fost numit Director Artistic al Festivalului George Enescu.

În aprilie 2024, el a fost numit director muzical al Cincinnati Symphony Orchestra, pentru sezonul 2025-2026.

Parada sportivilor la Jocurile Olimpice de la Paris va avea loc pe 85 de bărci, de pe fluviul Sena.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici