- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (20.04.2010, 17:01)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un sistem de parole Google, furat de hackeri în decembrie
Un sistem de parole, care controlează accesul a milioane de utilizatori la aproximativ toate serviciile online, s-ar afla între pierderile suferite de Google în atacul din decembrie împotriva computerelor companiei, a declarat o sursă apropiată anchetei, citată de New York Times.
Urmărește
95 afișări
Un sistem de parole Google, furat de hackeri în decembrie (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)
De la anunţul privind furtul unor informaţii stocate în calculatoarele sale, în ianuarie, Google a păstrat secretul asupra naturii şi amplorii acestuia. Acest sistem, numit Gaia (după zeiţa greacă a Pământului) şi care controlează accesul inclusiv la serviciul de e-mail şi aplicaţiile pentru afaceri, a fost atacat în decembrie, timp de două zile, potrivit sursei. Sistemul, care a fost descris în mod public o singură dată, în cadrul unei conferinţe tehnice în urmă cu patru ani, permite utilizatorilor şi angajaţilor Google să opereze pe baza introducerii parolei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
Atacatorii par să nu fi furat parole ale utilizatorilor Gmail, iar compania a început imediat după atac să efectueze schimbări semnificative. Furtul lasă, însă, deschisă posibilitatea ca aceştia să poată descoperi deficienţe necunoscute de Google, potrivit unor experţi independenţi. Noile detalii par să amplifice dezbaterea privind securitatea şi intimitatea unor sisteme vaste ca Google, care centralizează date personale şi despre afaceri. Din cauza cantităţii vaste de informaţie digitală stocată în aceste computere, o singură accesare poate conduce la pierderi dezastruoase.
Directori ai companiei au refuzat, luni, să facă vreun comentariu despre aceste noi detalii ale cazului, afirmând că au soluţionat problemele ridicate de furtul proprietăţii intelectuale a companiei în declaraţia lor iniţială, în ianuarie. Ei au afirmat, în privat, că Google a fost mult mai transparentă asupra furtului decât oricare dintre celelalte aproximativ 24 de companii care au fost compromise, dintre care majoritatea nu au anunţat că au fost atacate.
Însă, având acces la instrucţiunile programatorului original sau la codul sursă, hackeri bine pregătiţi pot descoperi vulnerabilităţi ale codului Gaia, omise eventual de inginerii Google. În cazul furtului, intruşii par să fi ştiut cu precizie numele dezvoltatorilor softului Gaia, pe ale căror computere au încercat să le acceseze primele, utilizând abia ulterior un set de tehnici complicate pentru a accesa locul unde a fost stocat codul-sursă al programului.
Ei au transferat softul furat către computere aparţinând Rackspace, o companie din Texas care oferă servicii de găzduire de pagini electronice şi nu are cunoştinţă de acest lucru. Destinaţia unde a fost trimis softul de aici nu este cunoscută. Intruşii au avut acces la un fişier intern corporativ al Google, cunoscut ca Moma, unde sunt stocate informaţii despre activităţile fiecărui angajat, pe care l-ar fi utilizat pentru a găsi informaţii despre anumiţi angajaţi.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe