- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (07.06.2013, 13:20)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un tablou confiscat de nazişti, vândut la licitaţie cu aproape 3,4 milioane de dolari
Un tablou pictat de artistul olandez Gerrit van Honthorst, în secolul al XVII-lea, care a aparţinut unui sfătuitor al ţarinei Ecaterina cea Mare şi a fost expus la Muzeul Ermitaj din Rusia înainte de a fi confiscat de nazişti, a fost vândut la licitaţie cu aproape 3,4 milioane de dolari.
Urmărește
168 afișări
Un tablou confiscat de nazişti, vândut la licitaţie cu aproape 3,4 milioane de dolari (Imagine: gallristny.com)
Tabloul "The Duet", confiscat de nazişti de la colecţionarul de artă evreu Bruno Spiro şi vândut apoi, în 1969, Muzeului de Arte Frumoase din Montreal, a fost vândut cu 3.371.750 de dolari (comision inclus) la o licitaţie organizată miercuri, de casa Christie's.
Pictura, pe care muzeul din Montreal a cedat-o moştenitorilor lui Bruno Spiro în luna aprilie, era estimată la un preţ cuprins între 2 milioane de dolari şi 3 milioane de dolari.
Cumpărătorul acestui tablou, pictat în 1624, este Johnny van Haefton Ltd., un comerciant de artă londonez, specializat în operele marilor maeştri olandezi şi flamanzi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Tabloul "The Duet", care prezintă o femeie şi un bărbat - posibil o curtezană şi clientul ei - aplecaţi peste o carte, la lumina lumânărilor, a aparţinut contelui Alexandr Stroganov din Sankt Petersburg, sfătuitorul ţarinei Ecaterina cea Mare în domeniul artei. A fost expus la Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg înainte de a fi naţionalizat după revoluţia rusă. Regimul sovietic l-a vândut la licitaţie în 1931, la Berlin, iar Bruno Spiro l-a cumpărat la puţin timp după aceea.
După Al Doilea Război Mondial, tabloul a aparţinut mai multor colecţionari germani, înainte de a fi achiziţionat de muzeul din Montreal.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe