- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.09.2015, 12:00)
- Patricia Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un timbru "Cap de Bour" 27 de parale, estimat la 10.000 de euro, scos la licitaţie de Artmark - FOTO
Singurul timbru "Cap de Bour" 27 de parale din prima emisiune, aflat pe piaţă cu certificat de autenticitate, va fi scos la licitaţie, pe 29 septembrie, de Artmark, preţul său de pornire fiind de 10.000 de euro.
Urmărește
18479 afișări
Un timbru "Cap de Bour" 27 de parale, estimat la 10.000 de euro, scos la licitaţie de Artmark
Expoziţia cu licitaţie "România iluministă - de la Brâncoveanu la Cuza" aduce în atenţia publicului documente şi manuscrise cu valoare muzeală, iar cel mai valoros lot este Timbrul Cap de Bour 27 de parale din 1858, ce face parte dintre primele timbre tipărite pe teritoriul Ţărilor Române. Tirajul iniţial de 6.000 de exemplare a circulat doar trei luni, acestea fiind retrase la sfârşitul lui octombrie 1858.
Licitaţia va avea loc pe 29 septembrie, de la ora 19:30, la Athénée Palace Hilton din Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
În România mai există doar 50 de exemplare "Cap de bour" din prima emisiune, iar valoarea estimată la licitaţiile internaţionale a unui "Cap de Bour" din valoarea de 27 de parale atinge 100.000 de euro, informează un comunicat remis MEDIAFAX de Artmark.
Piesă rară de colecţie filatelică, "Cap de Bour" de 27 de parale, este emis la aceeaşi dată cu cel de 54 de parale, 15 iulie 1858, şi pus în circulaţie o săptămână mai târziu, la 22 iulie 1858. Aceste timbre sunt foarte rare, ele fiind emise într-un tiraj de numai 6.016, din care doar 3.691 vândute.
Capetele de Bour reprezintă un pas important către independenţa şi autonomia Moldovei faţă de imperiul Otoman, care la acel moment nu permitea Ţărilor Române nici un fel de autonomie instituţională sau economică, cum ar fi moneda proprie, însemnele sau drapelul. Acest lucru este totodată o dovadă a modernizării accelerate prin care au trecut Principatele Române după jumătatea secolului al XIX-lea.
Acest timbru reproducea heraldica stemei Moldovei, capul de bour înscris într-un cerc, urmat de o goarnă poştală la bază, o stea în cinci colţuri şi legenda "porto scrisori", scrisă cu litere chirilice. Fiecare timbru avea trecută şi valoarea nominală, fie de 27, 54, 81 sau de 108 parale. Timbrele erau imprimate potrivit tehnicii tête-bêche şi copiau modelul austriac, folosindu-se matriţe de oţel.
Din lotul licitaţiei mai fac parte un timbru Cap de Bour 54 de parale, din 1858, o piesă rară de colecţie filatelică, însoţit de certificat de autenticitate, cu un preţ de pornire de 3.500 de euro, şi un Cap de Bour 40 de parale, din 1858, estimat la 200 de euro, potrivit site-ului artmark.ro.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe