Un volum al Mihaelei Rădulescu, vândut mai bine decât cărţile lui Neagu Djuvara, în 2010

Volumul "Nişte răspunsuri", de Mihaela Rădulescu, a fost vândut în 50.000 de exemplare în 2010, în timp ce toate titlurile semnate de Neagu Djuvara au fost vândute în 40.000 de exemplare, potrivit editurilor.

Urmărește
159 afișări
Imaginea articolului Un volum al Mihaelei Rădulescu, vândut mai bine decât cărţile lui Neagu Djuvara, în 2010

Un volum al Mihaelei Rădulescu, vândut mai bine decât cărţile lui Neagu Djuvara, în 2010 (Imagine: Mediafax Foto)

Cartea Mihaelei Rădulescu, "Nişte răspunsuri", lansată de Polirom anul trecut, la Târgul Gaudeamus, a fost vândută anul acesta în 50.000 de exemplare.

Pe locul al doilea în clasamentul Polirom se situează volumul Hertei Müller "Animalul inimii", cu aproximativ 25.000 de exemplare vândute.

Cărţile Aurorei Liiceanu - lansate la diferenţă foarte mică de timp una după alta -, "Patru femei, patru poveşti", "Rendez-vous cu lumea" şi "Prin perdea", au avut vânzări însumate de peste 20.000 de exemplare, au declarat reprezentanţi ai editurii ieşene pentru MEDIAFAX.

Controversatul volum "Viaţa unui om singur", semnat de criticul Adrian Marino, premiata "Carte a şoaptelor", de Varujan Vosganian, şi "Regele se-nclină şi ucide", de Herta Müller, împart locul al patrulea în top, cu câte 15.000 de exemplare vândute, în timp ce locul al cincilea a fost ocupat de "Jocul îngerului", semnat de Carlos Ruiz Zafón - peste 10.000 de exemplare.

La Cartea Românească, pe primul loc în topul vânzărilor s-a clasat "Medgidia, oraşul de apoi" de Cristian Teodorescu, cu peste 1.500 de exemplare vândute, urmat de "Trei femei" de Stelian Ţurlea - peste 1.000 de exemplare vândute şi "Ana Maria şi îngerii" de Radu Aldulescu - peste 800 de exemplare vândute. Pe locul al patrulea şi al cincilea s-au clasat "De-a viul" de Teodor Dună - peste 600 de exemplare vândute, respectiv "Apropierea" de Marin Mălaicu-Hondrari - peste 500 de exemplare vândute.

Mircea Cărtărescu este lider în topul vânzărilor Humanitas, cu "Frumoasele străine" - 20.000 de exemplare, urmat de "Mănâncă, roagă-te, iubeşte" de Elisabeth Gilbert - 15.000 de exemplare şi "Jurnal 2003-2009" de Oana Pellea - 10.000 de exemplare. Pe locul al patrulea în topul Humanitas s-a clasat "Note, stări, zile", de Andrei Pleşu, cu 8.500 de exemplare, urmat de "Întâlnire cu un necunoscut", de Gabriel Liiceanu - 8.000 de exemplare.

Totodată, pe primele trei locuri ale topului Humanitas Fiction s-au clasat trei titluri de Herta Müller: "Încă de pe atunci vulpea era vânătorul" - 18.000 de exemplare vândute, "Leagănul respiraţiei"- 11.000 de exemplare şi "Călătorie într-un picior" - 9.000 de exemplare. Scriitoarea, care a fost adusă la Bucureşti, anul acesta, de Humanitas, este urmată de Paulo Coelho, cu "Învingătorul este întotdeauna singur" - 7.000 de exemplare vândute, şi Jennifer Cody Epstein, cu "Pictoriţa din Shanghai" - 4.000 de exemplare.

În ceea ce priveşte vânzările per total ale autorilor editurii, care a împlinit 20 de ani în 2010, cel care conduce clasamentul este Neagu Djuvara, cu un total de 40.000 de exemplare vândute, urmat de Mircea Cărtărescu - 33.000 de exemplare, Gabriel Liiceanu - 16.000 de exemplare, Andrei Pleşu - 14.500 de exemplare şi Ioana Pârvulescu - 7.000 de exemplare.

Tot un autor român este şi în topul Curtea Veche: volumul "Supleantul" de Petru Popescu a fost vândut în 9.500 de exemplare. Pe locul al doilea s-a clasat volumul "Arta persuasiunii" de Juliet Erickson - 8.400 de volume, urmat de romanul clasic al lui Marin Preda "Moromeţii". Primul volum al romanului a fost vândut în 6.500 de exemplare, în timp ce al doilea, în 6.300 de exemplare.

Topul de ficţiune al editurii ALL, care nu a dorit însă să precizeze cifrele de vânzare, este condus de Andrew Davidson, cu "Gargui", urmat de "Cadoul" de Cecilia Ahern şi cartea a cărei ecranizare, semnată de Roman Polanski, a făcut furori - "Marioneta" de Robert Harris. Pe locurile al patrulea şi al cincilea s-au situat titlurile "Vei fi acolo" de Guillaume Musso, respectiv "Gandhi" de Jose Fresches. La categoria carte academică, la ALL, cel mai cumpărat volum este manualul Merk - una dintre cele mai importante cărţi pentru medici -, urmat de "Enciclopedia societăţilor secrete şi a istoriei ascunse" de John Michael Greer şi "Istoria Rusiei (882-1996)" de Paul Dukes. Pe locurile al patrulea şi al cincilea s-au situat "Cartea reţetelor pentru bebeluşi şi copii" şi "Oxford. Dicţionar de medicină".

Material de Oana Ghita, oana.ghita@mediafax.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici