- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (11.06.2015, 23:38)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Una dintre cele mai cunoscute sculpturi realizate de Edgar Degas, scoasă la licitaţie pe 24 iunie
"La Petite Danseuse de quatorze ans", una dintre cele mai renumite sculpturi realizate de Edgar Degas, estimată la un preţ cuprins între 10 milioane şi 15 milioane de lire sterline (13,7 milioane - 20,5 milioane euro), va fi pusă în vânzare la o licitaţie organizată de casa Sotheby's, pe 24 iunie.
Urmărește
206 afișări
Una dintre cele mai cunoscute sculpturi realizate de Edgar Degas, scoasă la licitaţie pe 24 iunie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"La Petite Danseuse de quatorze ans", una dintre cele mai renumite sculpturi realizate de Edgar Degas, estimată la un preţ cuprins între 10 milioane şi 15 milioane de lire sterline (13,7 milioane - 20,5 milioane euro), va fi pusă în vânzare la o licitaţie organizată de casa Sotheby's, pe 24 iunie.
Potrivit bbc.com, sculptura reprezintă una dintre puţinele statui din bronz realizate de Degas care se află încă într-o colecţie privată, întrucât majoritatea operelor artistului francez sunt deţinute în prezent de diverse muzee prestigioase, precum Tate London şi Philadelphia Museum of Art.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
Helena Newman, curator al casei Sotheby's, consideră că această operă de artă reprezintă "o sculptură legendară, cea mai importantă dintre creaţiile lui Degas".
"Această operă ambiţioasă şi profund inovatoare reprezintă apogeul carierei sale de sculptor şi această licitaţie va reprezenta o şansă rară de a achiziţiona o legendă a artei impresioniste", a adăugat Helena Newman.
Sculptura - al cărei model a fost Martie van Goethem, o tânără studentă din Belgia de la cursurile de balet organizate de Opera din Paris în 1881 - este o operă în bronz în mărime naturală, realizată iniţial în ceară.
Sculptura a fost apoi îmbrăcată cu un corset, un tutu şi pantofi de balet şi poartă pe cap o perucă realizată din păr natural.
În ciuda celebrităţii sale actuale, sculptura nu a fost prea bine primită de public atunci când a fost expusă pentru prima dată, la sfârşitul secolului al XIX-lea.
Opera de artă a fost "acuzată" în acea perioadă că ar reprezenta o adolescentă într-o manieră animalică, fiind comparată cu o maimuţă care posedă un chip "pe care pot fi citite tot felul de promisiuni detestabile, semnul unui caracter deosebit de vicios".
Însă criticii de artă din epocă au recunoscut realismul uluitor al sculpturii.
Cele 28 de copii ale operei originale, care sunt expuse în prezent în diverse muzee şi galerii de artă din lumea întreagă, au fost realizate după moartea lui Edgar Degas, care a decedat în 1917, la vârsta de 83 de ani.
Istoricul de artă Richard Kendall consideră că această operă de artă "este una dintre cele mai renumite trei sau patru sculpturi din epoca modernă".
"Alături de «Sărutul» lui Rodin şi de «Gânditorul» de acelaşi artist şi, poate, de «Statuia Libertăţii» lui Bartholdi, statueta lui Degas care reprezintă o tânără balerină a devenit o operă ce este uşor recunoscută de milioane de oameni şi care este admirată în lumea întreagă", a adăugat acelaşi istoric de artă.
La începutul acestui an, o operă de Alberto Giacometti, intitulată "L'Homme au doigt" ("Pointing Man"), a devenit cea mai valoroasă sculptură tranzacţionată vreodată la o licitaţie, după ce a fost vândută cu 141,3 milioane de dolari.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:51
-
astăzi, 10:43
Ruşii au atacat infrastructura energetică din regiunea Nikolaev din Ucraina