- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (14.08.2014, 09:30)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Undercloud: 32 de spectacole de teatru, între 1 şi 11 septembrie, la Muzeul Ţăranului din Capitală
Undercloud, un festival românesc de teatru independent, se va desfăşura între 1 şi 11 septembrie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, ediţia din acest an prezentând pentru prima oară şi spectacole internaţionale, din ţări precum Marea Britanie, Franţa şi Ungaria.
Urmărește
303 afișări
Undercloud: 32 de spectacole de teatru, între 1 şi 11 septembrie, la Muzeul Ţăranului din Capitală (Imagine: Victor Ciupuliga/Publimedia)
Astfel, timp de 11 zile, în perioada 1 - 11 septembrie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Undercloud aduce la un loc 32 de spectacole, producţii ale teatrelor independente din Bucureşti şi de peste hotare.
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, anul acesta are loc şi prima ediţie internaţională a festivalului. Astfel, în cadrul acesteia vor fi prezentate spectacole din Marea Britanie, Franţa şi Ungaria.
Pe 6 septembrie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, de la ora 21.00, Actors Touring Company din Marea Britanie va prezenta spectacolul "Blind Hamlet", de Nassim Soleimanpour, în regia lui Ramin Gray. Producţia britanică este prezentată anul acesta şi la Edinburgh Festival Fringe (Assembly Roxy).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
În "Blind Hamlet", scriitorul iranian Nassim Soleimanpour se confruntă cu pierderea lentă a vederii. Tragedia se prefigurează, dar el alege să se joace, prin intermediul unui dictafon, cu adevărul, ficţiunea, destinul şi şansa. Îi invită pe William Shakespeare şi pe câţiva membri ai publicului să se joace împreună cu el. Şapte persoane din public vor fi invitate pe scenă, pentru câteva jocuri simple. Restul publicului va fi, de asemenea, rugat sa participe, în anumite momente ale spectacolului.
Actors Touring Company comisionează, produce şi promovează teatru internaţional contemporan în Marea Britanie şi în afara graniţelor ţării de reşedinţă. Compania funcţionează încă din anul 1980.
De asemenea, pe 7 septembrie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, de la ora 21.00, compania franceză de dans Bakhus va prezenta spectacolul "A l'ombre de Coré". Coregrafia este asigurată de Mickaël Six, care este şi dansator, alături de Sami Loviat-Tapie. Spectacolul a fost prezentat în mai multe teatre şi festivaluri internaţionale, printre care şi Avignon, secţiunea Off (2013 şi 2014, Theater Golovine).
Producţia a fost creată în 2011, dupa întâlnirea coregrafului Mickaël Six cu talentatul dansator Sami Loviat-Tapie. Proiectul coregrafic explorează dimensiunile câmpului vizual - ceea ce vedem în realitate şi ceea ce ni se pare ca vedem. Hipnotizat, într-un univers poetic, publicul, fascinat deopotrivă de regatul umbrelor şi de lumea înconjurătoare, se va găsi în imposibilitatea de a şti ce să privească mai întâi. Producţia propune un adevărat joc al umbrelor şi al luminii, al inserţiilor video, este plină de inventivitate şi de poezie şi prezintă, în plus, doi dansatori extraordinari (hip-hop, dar cu o solidă pregătire coregrafică). Între realitate şi lumea virtuală, se va instala confuzia.
Compania Bakhus are drept obiectiv promovarea artelor spectacolului. În sfera dansului urban şi de stradă, trupa propune proiecte artistice în care toate formele de spectacol precum teatrul, muzica live, proiecţiile video se completează reciproc.
Totodată, pe 8 septembrie, în acelaşi spaţiu, de la ora 21.00, compania maghiară Forte va prezenta spectacolul "Aşteptându-l pe Godot", de Samuel Beckett, în regia lui Horváth Csaba.
Spectacolul este o propunere coerentă de teatru fizic, în care coregraful/ regizorul şi membrii trupei încearcă să prezinte relaţia specială a lumii lui Beckett cu moartea, tăcerea şi muzica. Cel mai important element al spectacolului este chiar trupul interpreţilor. Aşteptarea devine un joc, iar mingea galactică numită Pamânt se învârte rapid în jurul axei sale.
Forte este o companie tânără, fondată de regizorul şi coregraful Csaba Horváth, în 2005. Grupul de actori şi dansatori experimentează o formă de expresie necunoscută până de curând în Ungaria. Scopul lor este să creeze un limbaj nou, omogen, cu ajutorul corpurilor, vocilor, dansului, muzicii şi textului.
Csaba Horváth este dansator şi coregraf profesionist. A realizat şi a participat la crearea unui număr impresionant de producţii. A fost prezent în calitate de dansator sau coregraf în numeroase festivaluri de gen, printre care şi cele de la Edinburgh, Cairo, Londra, iar, în 2005, a fondat compania Forte. Spectacolul se va juca în limba maghiară şi va fi subtitrat în limba engleză.
Dincolo de latura internaţională de anul acesta, festivalul Undercloud îşi păstrează caracterul de concurs pentru producţiile româneşti. Spectacolele care participă în secţiunea On vor fi jurizate de actorul George Ivaşcu, regizoarea Sanda Manu, criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu, jurnalistul Cristina Bazavan, teatrologul Irina Ionescu, criticul de teatru Iulia Popovici şi vor fi premiate la gala Undercloud din 11 septembrie.
În timpul festivalului vor avea loc conferinţe, concerte şi spectacole în care vor putea fi urmăriţi, printre alţii, Oana Pellea, Marcel Iureş, Anca Sigartau, Marius Manole, Medeea Marinescu, Marian Râlea, Lia Bugnar, Andi Vasluianu, Magda Catone, Vlad Zamfirescu, Claudiu Bleonţ şi Maia Morgenstern. Vor avea loc şi lecturi scenice, după texte de Mathias Malzieu şi Jean Claude Carrière.
Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul www.bilete.ro., la preţul de 35 de lei.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe