- Home
- Cultură-Media
- BUDAPESTA, (13.11.2014, 14:09)
- Madalina Cerban
Ungaria va creşte la 50% controversata taxă pe publicitate, care vizează grupul german RTL
Guvernul maghiar va creşte, din ianuarie 2015, super-taxa pe publicitate, adoptată în această vară, de la 40% la 50% în cazul companiilor de media ale căror venituri anuale din publicitate sunt mai mari de 65 de milioane de euro, în acest caz fiind vizat doar grupul german RTL, potrivit AFP.
Urmărește
197 afișări
Ungaria va creşte la 50% controversata taxă pe publicitate, care vizează grupul german RTL (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)
"Taxa pentru societăţile care realizează venituri de peste 20 de miliarde de forinţi (65 de milioane de euro) din publicitate va creşte de la 40% la 50%, începând din ianuarie 2015", a anunţat, miercuri, Ministerul ungar al Economiei.
Creşterea acestei taxe de către Guvernul condus de premierul conservator Viktor Orban vizează doar RTL Group, cel mai important grup european de media, care este prezent şi pe piaţa din Ungaria.
RTL Group este singura companie de media din Ungaria care atinge acest prag financiar, de 65 de milioane de euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cei trei suspecți arestați de poliția olandeză în cazul furtului Tezaurului Dacic vor fi reținuți pentru încă 2 săptămâni
-
A început războiul tarifelor. Administraţia Trump a lansat chiar acum tarife împotriva Chinei, Mexicului şi Canadei. Ottawa anunţă că va răspunde imediat cu o serie de contramăsuri
-
Cât dăm la apărare: MApN are zeci de contracte de achiziţie în derulare sau pregătire. Armata primeşte în 2025 un buget de 42,8 miliarde lei (8,5 miliarde euro), la care se adaugă credite de angajament, putând ajunge la 5,6% din PIB
-
David Popovici a cerut ordin de protecţie după ce un vecin a vrut să-i dea foc la maşina de 150.000 de euro
RTL Group a anunţat, în luna octombrie, că a depus o plângere oficială la Comisia Europeană împotriva controversatei taxe pe veniturile anuale din publicitate ale companiilor de media care a fost adoptată în această vară de guvernul maghiar, după cum relata broadbandtvnews.com.
Informaţia apărută în cotidianul maghiar Nepszabadsag a fost confirmată de responsabilul de comunicare al RTL Group, Andreas Meier, într-o declaraţie pentru AFP.
"Această plângere se bazează pe numeroase elemente, inclusiv pierderile în privinţa asigurării pluralismului media", a spus atunci Andreas Meier.
Pentru RTL Group, o filială a grupului german de media Bertelsmann şi care operează pe piaţa audiovizualului maghiar televiziunea RTL Klub, această taxă este "punitivă şi discriminatorie", întrucât ea afectează într-o manieră discreţionară această companie, comparativ cu alte televiziuni locale din Ungaria.
În replică, reprezentanţii autorităţilor ungare au declarat, în octombrie, că sunt "pregătiţi" să apere această taxă, la fel cum au făcut cu taxele din alte domenii, precum cel bancar, care au fost de asemenea aplicate după venirea la putere a premierului conservator Viktor Orban, în 2010.
"Nu este pentru prima dată când anumiţi agenţi economici încearcă să exercite presiune asupra guvernului", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului maghiar, Eva Kurucz, într-un comunicat de presă.
Ea a mai spus că fiecare trebuie să-şi achite obligaţiile care îi revin. "Câteva sute de companii vor plăti taxa, nu doar RTL", a mai spus Eva Kurucz.
Pe de altă parte, Comisia Europeană a denunţat la sfârşitul lunii iulie această taxă, prin vocea comisarului european pentru agenda digitală Neelie Kroes. Potrivit acesteia, legea care a impus această taxă are "un scop contrar valorilor europene", relatează AFP.
Parlamentul maghiar a adoptat, în luna iunie, controversata taxă pe veniturile anuale din publicitate ale companiilor de media, care a stârnit, înainte de a fi adoptată, protestul a peste 60 de televiziuni, radiouri, publicaţii şi site-uri de presă din Ungaria.
Taxa ar urma să fie plătită de furnizorii de servicii media indiferent dacă ei operează ca o singură entitate sau ca un grup de companii asociate.
Odată cu introducerea acestei taxe, se estimează că RTL va trebui să plătească o sumă de 12 milioane de lire sterline (14,7 milioane de euro), de nouă ori profitul său din 2013.
Pe de altă parte, reprezentanţii televiziunii RTL Klub, care face parte din compania RTL Group, au spus că taxa pe veniturile din publicitate reprezintă o tentativă brutală a guvernului maghiar de a neutraliza cea mai mare companie de media din Ungaria, care "şi-a dovedit independenţa faţă de partide şi faţă de guvernare în ultimii 17 ani".
Citește pe alephnews.ro: La cinci ani după ce au spus „la revedere” UE, britanicii regretă amarnic Brexitul
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Monalisa, o femeie de afaceri de 35 de ani, a murit subit în timpul unei proceduri estetice 😲
CANCAN.RO
Milionarul Bryan Johnson nu-și mai injectează „sângele FIULUI său”, după ce a descoperit un alt tratament: „Cine dorește punga mea cu plasmă?”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe