- Home
- Cultură-Media
- BRUXELLES, (04.10.2012, 18:29)
- Alina Dan - Mediafax ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Uniunea Europeană a adoptat o lege de exploatare a operelor fără beneficiar
Uniunea Europeană a adoptat, joi, un act normativ cu privire la exploatarea şi digitalizarea "operelor orfane" protejate de legea drepturilor de autor, ale căror beneficiari nu sunt cunoscuţi.
Urmărește
201 afișări
Uniunea Europeană a adoptat o lege de exploatare a operelor fără beneficiar
Potrivit sursei citate, din "operele orfane" fac parte cărţile, ziarele, revistele, filmele, înregistrările audio şi fotografiile ale căror proprietari nu au putut fi identificaţi sau localizaţi.
Noile reglementări adoptate în cadrul unei reuniuni ministeriale la Luxembourg, după un acord încheiat în iunie cu Parlamentul European, vor uşura procesul de digitalizare şi vor înlesni accesul online, în termeni legali, fără încălcarea drepturilor de autor, la aceste opere care se află în colecţiile bibliotecilor, institutelor culturale şi muzeelor şi în arhive.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Legislaţia se aplică acelor opere publicate sau difuzate în ţările membre UE, iar titularii drepturilor de autor vor face obiectul unei cercetări diligente înainte ca opera să fie considerată "orfană".
Odată ce o operă este recunoscută într-unul dintre statele membre UE, ea va beneficia de acest statut în oricare dintre statele membre, iar o bază de date unică va fi disponibilă online marelui public.
În cazul în care drepturile de exploatare a operei sunt obţinute în justiţie, noua lege prevede existenţa unui sistem de compensaţii ale căror valoare va fi stabilită de fiecare stat în parte.
Consiliul Uniunii Europene subliniază că această lege constituie o etapă importantă în punerea bazelor bibliotecilor digitale, precum portalul Europeana.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe