- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (25.04.2011, 19:42)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UPDATE: Ghiță - Am fost șantajat și amenințat cu moartea de către Sorin Ovidiu Vântu și Ion Ilie
(Adaugă informaţii despre conflictul dintre Sebastian Ghiţă şi Sorin Ovidiu Vântu şi despre contractul de management dintre Asesoft şi Realitatea Media)
Urmărește
7 afișări
Sebastian Ghiță, managerul Realitatea TV, spune, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX, că a fost "șantajat și amenințat cu moartea de către Sorin Ovidiu Vântu și Ion Ilie", care au încercat să obțină de la el "peste două milioane de euro pe an, timp de cinci ani, fără acte, ca taxă de liniște".
Sebastian Ghiță spune, în declaraţia remisă MEDIAFAX, că "pentru corecta informare a publicului", consideră că trebuie să facă precizări în legătură cu situația conflictuală în care a fost implicat în ultimele zile, ca manager al postului de televiziune Realitatea TV.
"Am fost șantajat și amenințat cu moartea de către Sorin Ovidiu Vântu și Ion Ilie. Aceștia au încercat să obțină de la mine peste două milioane de euro pe an, timp de cinci ani, fără acte, ca taxă de liniște. Nu am luat în nici un moment în calcul varianta acceptării șantajului și am acționat în consecință", declară Sebastian Ghiţă.
El precizează: "Sorin Ovidiu Vântu se luptă acum cu justiția, nu cu mine".
"Procurorii au realizat flagrantul în care se luau primii bani. Vântu mi-a propus mereu să anunț că suntem un tandem. Că lucrăm împreună. L-am refuzat constant, fără ieșiri publice, încercând să protejez postul Realitatea de un scandal cu domnul Vântu", spune Sebastian Ghiţă.
Managerul Realitatea TV mai spune că, pentru prima dată în viață, a cerut agenți de pază acasă, din cauza amenințărilor.
"Am depus plângere pentru că mă tem de ce se mi se poate întâmpla. Nu cred că se poate vorbi de metafore, de ironii, de glume, de parabole, atunci când cineva te amenință direct cu moartea și acționează în acest sens. Cred că trebuie să luam în serios această chestiune, a siguranței fizice în mediul de afaceri, dacă nu vrem să deplasam centrul sistemului nostru de valori către estul frontierelor României", spune Sebastian Ghiţă.
El mai spune că a apelat la instituțiile statului, pentru că altfel ar fi devenit "complicele" lui Vântu și Ilie. "Orice cetățean de bună credință ar trebui să procedeze la fel. Doar în acest mod pot fi oprite astfel de practici", mai afirmă Sebastian Ghiţă.
Ghiţă mai spune că îşi va duce până la capăt contractul cu Realitatea Media. "Îmi voi duce până la capăt contractul, nefiind nici jurnalist, nici mogul de presă, ci un reprezentant al capitalului românesc care își propune să reușeasca inclusiv în domeniul presei. Lumea de astăzi presupune într-o mare măsură integrarea conținutului informațional cu tehnologia informației, iar consumatorul român de presă trebuie să fie servit de pe o platformă de comunicare completă și liberă. Sunt convins că vom ajunge mai repede decât cred unii sau decât au alții interes la un model de societate liberă, capabilă să susțină competiția de idei și de proiecte. Această societate nu va mai fi tributară chingilor instituite după 1990", mai spune Sebastian Ghiţă.
Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat de Sorin Ovidiu Vântu.
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus, în 19 aprilie, începerea urmăririi penale în cazul lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a lui Ion Ilie Cezar, pentru şantaj, cei doi fiind reţinuţi miercurea trecută.
Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar sunt acuzaţi că l-au şantajat pe Sebastian Ghiţă, de la care ar fi cerut 150.000 de euro pentru a nu denunţa contractul de consultanţă şi management dintre Realitatea şi Asesoft.
Procurorii Parchetului instanţei supreme susţin, în propunerea de arestare preventivă a lui Sorin Ovidiu Vîntu, că acesta nu s-a abţinut de la repetarea infracţiunilor, deşi în cazul său era luată o măsură preventivă de către instanţă, anchetatorii indicând periculozitatea sporită a faptelor sale.
Potrivit procurorilor, în perioada martie - aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Vîntu i-a pretins lui Sebastian Ghiţă suma de 150.000 de euro. "Actele de ameninţare şi constrângere au fost întreprinse de inculpatul Vîntu atât personal, cât şi prin intermediul inculpatului Cezar, care la rândul său urma să obţină un folos injust. Inculpatul Vîntu a recurs la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului instanţei supreme.
Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost ridicaţi în urma unui flagrant delict organizat de procurori, care au marcat cei 150.000 de euro pretinşi de patronul Realitatea de la Sebastian Ghiţă, pentru a nu-i rezilia contractul de management după ce acesta a investit patru milioane de euro.
Echipa de flagrant condusă procurori l-a prins, miercurea trecută, în jurul orei 17.00, la sediul Realitatea Media, pe Ion Ilie Cezar (fost Berbeci) după ce a primit de la Alexandru Iacobescu suma de 150.000 de euro.
Miercuri era data limită la care Sebastian Ghiţă trebuia să plătească 200.000 de euro pentru ca Sorin Ovidiu Vîntu să nu rezilieze contractul de management al Realităţii. Ghiţă a spus că plăteşte 150.000 de euro lunar şi a încercat, iniţial, să amâne termenul stabilit, invocând faptul că trebuie să plătească salariile angajaţilor postului TV Publika.
Pentru că nu a reuşit să ajungă la o înţelegere, miercuri, Ghiţă a plătit 150.000 de euro, prin intermediul lui Alexandru Iacobescu, banii fiind însemnaţi anterior la sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, au arătat procurorii în propunerea de arestare preventivă a lui Vîntu. Iacobescu este martor în dosar.
Omul de afaceri Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media, a înaintat la începutul lunii aprilie Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o plângere în care îl acuza pe Sorin Ovidiu Vîntu de ameninţare şi şantaj. Biroul de presă al Ministerului Public a confirmat, pentru MEDIAFAX, că în 4 aprilie s-a înregistrat plângerea lui Sebastian Ghiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, împotriva lui Sorin Ovidiu Vîntu, care patronează Realitatea Media.
Miercurea trecută, Ghiţă a făcut publică o înregistrare audio din 2 apilie în care Sorin Ovidiu Vântu îl ameninţa şi declara că a făcut "eforturi disperate să nu se dea în fapt de unde vine şi cine e". Sebastian Ghiţă, despre care Vântu spune, potrivit înregistrării, că vine "dintr-o lume, totuşi cinstitită, ordonată, civilizată", este atenţionat de Sorin Ovidiu Vîntu: "Eu vin dintr-o mahala ţigănească, din pârnăi, din contrabandă cu de-aştia. Eu am făcut eforturi disperate să nu mă dau în fapt de unde vin şi cine sunt. Prietenul tău Măgureanu poate confirma că mi-a dat ok-ul să împuşc racheţii".
În 22 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a decis că Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar pot fi cercetaţi în libertate în dosarul în care sunt acuzaţi de şantajarea lui Sebastian Ghiţă, respingând propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor doi. Sorin Ovidiu Vîntu a plecat imediat după încheiera şedinţei de judecată, preferând să aştepte pronunţarea deciziei acasă. La finalul şedinţei de judecată, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat că miercuri, când a fost audiat, i-a spus procurorului Marius Iacob că are "probe indubitabile, audio-video, care demonstrează falsitatea tuturor acuzaţiilor", pe care acesta le-a refuzat şi a dispus reţinerea sa. El a adăugat că a prezentat aceste probe în faţa instanţei. Procurorul de şedinţă aflat în sală la pronunţarea deciziei a declarat recurs, care va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe