UPDATE: LPF a aprobat caietul de sarcini pentru drepturile TV, licitaţia are loc la 4 aprilie

(adaugă alte declaraţii ale secretarului general Valentin Alexandru şi ale avocatului LPF Cătălin Ciubotă)

Urmărește
12 afișări

Adunarea Generală a LPF a aprobat, luni, caietul de sarcini al licitaţiei privind cesiunea drepturilor audio-vizuale, de telefonie mobilă şi internet şi de televiziune, referitoare la difuzarea meciurilor de fotbal din cadrul Ligii I pentru următoarele trei sezoane.

Conform secretarului general al LPF, Valentin Alexandru, data licitaţiei a fost stabilită pentru 4 aprilie, începând cu ora 12.00.

"Cluburile au studiat caietul de sarcini, s-au făcut propuneri şi s-a ajuns la o concluzie. Caietul de sarcini a fost aprobat cu majoritate de voturi, nu în unanimitate, pentru că Steaua a votat împotrivă, la un anumit segment, Sportul s-a abţinut, iar clubul Universitatea Craiova nici măcar nu a participat. De asemenea, s-au stabilit firma de avocatură care se va ocupa de licitaţie, cea reprezentată de Cătălin Ciubotă, comisia pentru organizarea licitaţiei alcătuită din doi reprezentaţi ai cluburilor şi doi ai LPF, precum şi cele trei persoane care sunt autorizate să semneze contractul cu adjudecătorul sau adjudecătorii licitaţiei. S-a aprobat structura contractului şi s-a rezolvat şi problema cu pachetele, astfel că în final au rămas nouă pachete. Licitaţia a rămas stabilită pentru 4 aprilie, ora 12.00", a declarat Valentin Alexandru, secretarul general al LPF.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, consideră că este puţin important faptul că gruparea Steaua s-a opus acestei hotărâri. "Dacă Adunarea Generală, în unanimitate de voturi, a hotărât, contează unul care a zis nu? Păi asta e democraţia, asta e frumuseţea. Întrebaţi-i pe cei de la Steaua de ce nu au fost de acord. Eu sunt foarte mulţumit de toţi membrii Adunăruii Generale, inclusiv de cei care votează strâmb", a declarat Dragomir.

Avocatul LPF Cătălin Ciubotă a declarat, luni, că diferenţele faţă de licitaţia precedentă pentru drepturile TV sunt reprezentate de structura pachetelor şi de sistemul de garantare. "Legat de opţiuni, se ştie că în statutele sportive este prevăzut clar că organizatorul competiţiei stabileşte programul meciurilor. Asigurarea echilibrului acestui contract şi stabilirea opţiunilor trebuie reglamentate în raport de nişte criterii obiective care există în caietul se sarcini şi care ţin de rating, de valoarea în timp a echipei, de istorie şi aşa mai departe. Diferit faţă de licitaţia precedentă sunt pachetele, care au fost o cerinţă a Consiliului Concureţei, şi sistemul de garantare", a spus avocatul.

Ciubotă a explicat că propunerile reprezentanţilor cluburilor în cadrul Adunării Generale au vizat în general aspecte de marketing, precum suma de pornire şi pasul de licitaţie. "Unele dintre propunerile cluburilor de modificare a caietului de sarcini au fost pertinente şi le-am luat în calcul. Nu erau legate de aspecte juridice, ci de aspecte valorice. Mai exact de pasul de licitaţie, de suma de pornire, de structura garanţiilor, aspecte în general de marketing. Preţul caietului de sarcini va fi comunicat ulterior", a adăugat el.

În ceea ce priveşte propunerile clubului Steaua, Ciubotă a menţionat că acestea nu făceau obiectul Adunării Generale. "Propunerile care au venit din partea clubului Steaua vizau aspecte juridice de exclusivitate a drepturilor, dar nu făceau obiectul Adunării Generale şi chiar relevau o anumită naivitate. Necunoaşterea practicii europene şi a UEFA în domeniu. De pildă se făcea confuzia majoră între drept TV şi modalităţi de exercitare tehnică", a precizat Ciubotă.

Adunarea Generală a LPF a amânase, lunea trecută, aprobarea caietului de sarcini al licitaţiei privind cesiunea acestor drepturi.

În altă ordine de idei, în cadrul Adunării Generale s-a aprobat noua structură a Comitetului Executiv al LPF, care funcţionează deja, precum şi introducerea în componenţa Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor şi a Comisiei de Recurs a câte doi reprezentanţi ai sindicatului jucătorilor. "S-au aprobat noul Comitet Executiv al LPF care funcţionează din retur şi noua componenţă a Comisiilor pentru Soluţionarea Litigiilor şi Recurs. De ceva timp aceste două comisii sunt paritare prin prezenţa a câte doi reprezentanţi ai sindicatului. Toată lumea a fost de acord şi s-a aprobat cu majoritate de voturi", a declarat Valentin Alexandru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici