- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (23.02.2012, 21:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
USL: Decizia privind ACTA, singura acceptabilă, conformă cu cerinţele opiniei publice şi ale opoziţiei
USL consideră că decizia Guvernului de a amâna procesul de ratificare a Acordului comercial de combatere a contrafacerii (ACTA) este singura acceptabilă, aceasta fiind "în conformitate cu apelurile repetate pe care USL le-a adresat Executivului pe acest subiect".
Urmărește
340 afișări
USL: Decizia privind ACTA, singura acceptabilă, conformă cu cerinţele opiniei publice şi ale opoziţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"USL apreciază că decizia Guvernului reprezintă un rezultat al tuturor presiunilor exercitate asupra autorităţilor în acest sens, un rezultat al acţiunilor protestatarilor şi ale Opoziţiei deopotrivă. Astfel, rămâne ca Executivul să urmeze şi cea de-a doua cerinţă a USL, şi anume organizarea unei dezbateri publice reale în privinţa ACTA, care să asigure transparenţa necesară unui acord internaţional de impact", se arată într-un comunicat al Uniunii, remis, joi, MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump ar putea transforma piața tehnologică. Cum va fi sprijinit Musk?
-
Războiul din Ucraina, ziua 989. Putin spune că propunerile lui Trump privind Ucraina merită atenţie / SUA vor trimite Kievului 6 miliarde de dolari în ajutor militar până la finalul mandatului lui Biden
-
După Moldova o nouă ţară din fostul URSS pregăteşte un referendum de aderare la UE. Rusia a fost vehement contra
-
„Olaf este un prost”. După politica americană, Musk intră şi în cea europeană cu un atac la cancelarul german
Totodată, USL solicită eurodeputaţilor PDL şi UDMR "să îşi revizuiască poziţia şi să nu mai acorde sprijin pentru ACTA în forma actuală".
"Europarlamentarii USL au cerut, în Parlamentul European, o mai amplă dezbatere pe marginea acordului, în timp ce membrii PDL şi UDMR s-au opus acestei cereri", se arată în comunicat.
Liderii şi europarlamentarii USL au cerut în repetate rânduri Guvernului şi primului-ministru să retragă sprijinul României pentru ACTA, precizează comunicatul Uniunii.
România va amâna procesul de ratificare a acordului ACTA până când Curtea Europeană de Justiţie se va pronunţa pe acest subiect, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.
El a precizat că subiectul a fost discutat în şedinţa de joi a Guvernului.
"Astăzi a fost o decizie la nivelul Cabinetului: în urma unor discuţii cu miniştrii responsabili pe problema ACTA. S-a ţinut cont de evoluţiile internaţionale, unde sunt state care deja au suspendat acest acord, iar Comisia Europeană s-a adresat Curţii de Justiţie pentru o evaluare a acordului. Ţinând cont de toate aceste elemente, s-a stabilit ca ratificarea să fie amânată până când vom avea un răspuns al Curţii de Justiţie şi abia apoi se va lua o decizie în acest sens în privinţa acordului ACTA în ceea ce priveşte România", a spus Suciu.
Comisia Europeană va apela la Curtea de Justiţie a UE, cea mai înaltă instanţă europeană, pentru a determina dacă Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA) încalcă drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului.
Mai multe state europene contestă acordul şi au blocat ratificarea lui până la clarificarea situaţiei.
Negociat de UE, SUA, Japonia, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic şi Elveţia, ACTA are rolul de a combate contrafacerea în sens larg, de la medicamente şi piese auto la pirateria pe internet.
ACTA a fost ţinta unor proteste masive de stradă în mai multe state europene şi în alte părţi ale lumii din cauza prevederilor privind pirateria pe internet. Contestatarii ACTA susţin că formulările vagi din tratat pot conduce la îngrădirea unor drepturi şi libertăţi precum libertatea de expresie, dreptul la viaţă privată sau libera circulaţie a ideilor.
Citește pe alephnews.ro: LightOn, start-up-ul francez de A.I. generativ, intră pe bursă cu o valoare de 50 mil. de euro
Citește pe www.zf.ro: Cutremur într-o industrie deja pe butuci. Acţiunile celor mai mari companii auto europene se prăbuşesc după victoria lui Donald Trump. Preşedintele promite noi măsuri drastice pentru cei ce fac business cu SUA
Citește pe www.zf.ro: Revoluţie la o fabrică din România. Cum s-a întâmplat asta
Citește și: UN PAS ÎNAPOI PENTRU ACTA: România amână ratificarea Acordului până la o decizie a Curţii Europene de Justiţie
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur într-o industrie deja pe butuci. Acţiunile celor mai mari companii auto europene se prăbuşesc după victoria lui Donald Trump. Preşedintele promite noi măsuri drastice pentru cei ce fac business cu SUA
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
PROSPORT.RO
Ce conțin, de fapt, chipsurile din comerț. Care sunt singurele SĂNĂTOASE, potrivit lui Dragoș Pătraru
CANCAN.RO
Obiceiul care poate duce la tulburări neurologice GRAVE. Avertismentul medicului nutriționist Mihaela Bilici pentru românii care nu renunță la el
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe