- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (15.04.2015, 13:09)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Valentin Gheorghiu şi Gabriel Croitoru "îşi dau întâlnire" cu Beethoven, pe 20 aprilie, la Sala Radio
Pianistul Valentin Gheorghiu şi violonistul Gabriel Croitoru îşi dau, pentru a treia oară, "întâlnire" cu Ludwig van Beethoven, pe 20 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Radio din Bucureşti, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
98 afișări
Valentin Gheorghiu şi Gabriel Croitoru "îşi dau întâlnire" cu Beethoven, pe 20 aprilie, la Sala Radio (Imagine: Virgil Oprina)
După primele două recitaluri ca parte a "Integralei sonatelor pentru pian şi vioară", semnate de Ludwig van Beethoven, publicul este invitat pe 20 aprilie, de la ora 19.00, să asculte următoarea serie de trei lucrări, în interpretarea celor doi artişti. Dintre cele 10 sonate create de marele compozitor, de această dată, spectatorii vor asculta "Sonata nr. 4 în la minor pentru pian şi vioară", "Sonata nr. 6 în la major pentru pian şi vioară" şi "Sonata nr.10 în sol major pentru pian şi vioară".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Două instrumente muzicale de valoare, pe măsura "maeştrilor" care le vor mânui cu abilitate, vor îmbogăţi această "călătorie muzicală" în lumea sonatelor lui Beethoven. Este vorba despre noul pian Steinway al Sălii Radio, respectiv vioara Guarneri care i-a aparţinut lui George Enescu, instrument aflat în administrarea Muzeului Naţional "George Enescu" - care, din 2008, în urma unui concurs, este folosită de violonistul Gabriel Croitoru.
Valentin Gheorghiu s-a remarcat ca un excepţional pianist şi compozitor român, colaborând cu nume importante ale vieţii muzicale, alături de care a evoluat în Austria, Franţa, Germania, Statele Unite ale Americii, Elveţia, Italia, Marea Britanie, Suedia, Norvegia, Canada, Spania, Japonia. Pe lângă o activitate solistică de excepţie, marcată de recitaluri şi concerte, Valentin Gheorghiu se dedică şi muzicii de cameră. A efectuat numeroase înregistrări, multe dintre acestea editate de case de discuri din ţară şi din străinătate. A fost distins cu numeroase premii obţinute în competiţii internaţionale dedicate pianului, în prezent făcând parte din juriile concursurilor "P. I. Ceaikovski", "Van Cliburn", "Fr. Chopin", "A. Rubinstein", "L. van Beethoven", "R. Schumann", "J. S. Bach".
De-a lungul timpului, Valentin Gheorghiu a obţinut menţiunea I la premiile "George Enescu" (1946), a fost distins cu premiul Academiei Române (1961), iar atât Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, cât şi Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi i-au conferit titlul de doctor Honoris Causa.
Gabriel Croitoru, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, se bucură de peste o mie de apariţii scenice. A evoluat ca solist în compania unor orchestre importante din întreaga lume, cum ar fi London Royal Philharmonic, Orchestra de cameră "Regina Sofia", orchestrele simfonice din Monte-Carlo, Salonic, Malaga, Sevilla, Cannes, Lyon. A fost aplaudat în recitaluri în Franţa, Spania, Germania, Belgia, Olanda, Italia, China, SUA. Începând din 2011 a susţinut mai multe turnee naţionale, sub titlul "Duelul viorilor" (alături de Liviu Prunaru şi Horia Mihail) şi "Vioara lui George Enescu la sate" (alături de Horia Mihail).
Pe 22 ianuarie, Gabriel Croitoru a fost aplaudat, alături de violonistul Liviu Prunaru şi de pianistul Horia Mihail, într-un recital extraordinar la Londra, parte a unui amplu program de evenimente dedicate lui George Enescu, la 60 de ani de la moartea compozitorului, manifestări organizate de Institutul Cultural Român (ICR) din capitala britanică.
Concertul de la Sala Radio poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live, pe internet, pe www.radiorormaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.
Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate "Bilete.ro", în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe