- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (14.01.2015, 15:07)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Valentin Nicolau va fi înmormântat vineri, în Bucureşti, la cimitirul Domneşti Ghencea 2
Valentin Nicolau, proprietarul editurii Nemira, fost şef al Televiziunii Române şi dramaturg, va fi înmormântat vineri după-amiază, la cimitirul Domneşti Ghencea 2 din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de editura Nemira.
Urmărește
715 afișări
Valentin Nicolau va fi înmormântat vineri, în Bucureşti (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)
Slujba de înmormântare va avea loc vineri, de la ora 13.00, la Biserica "Sfânta Maria" de pe strada Iani Buzoiani (lângă Parcul Regina Maria).
Înmormântarea va avea loc imediat după slujbă, la cimitirul Domneşti Ghencea 2 (Prelungirea Ghencea, numărul 370).
Până atunci, corpul neînsufleţit al lui Valentin Nicolau va fi depus la reşedinţa familiei sale, situată pe strada Iani Buzoiani, numărul 14, unde toţi cei interesaţi îşi vor putea lua rămas-bun.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Valentin Nicolau a murit marţi seară, la vârsta de 54 de ani, în urma unui stop cardio-respirator, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.
Scriitor, proprietar al grupului Nemira, fost preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune, Valentin Nicolau a fost de formaţie geofizician.
Valentin Nicolau a condus Televiziunea Română, din funcţia de preşedinte-director general, în perioada 2002 - 2005. De asemenea, Valentin Nicolau a fost membru în fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care a fost demis pe 10 decembrie 2013 de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.
În 2013, Valentin Nicolau s-a numărat printre numele vehiculate pentru preluarea din nou a şefiei TVR.
În 1999 şi 2000, talentul de dramaturg i-a fost confirmat oficial prin cele două nominalizări succesive la premiul Uniunii Teatrale din România (UNITER) pentru cea mai bună piesă a anului şi apoi prin câştigarea, în anul 2000, a marelui premiu "Camil Petrescu" pentru dramaturgie al Ministerului Culturii, pentru "Ca zăpada şi cei doi", pusă ulterior în scenă la Teatrul Nottara din Bucureşti sub titlul "Uzina de plăceri S.A.".
Televiziunea Română a realizat şi a difuzat trei dintre piesele semnate de Valentin Nicolau: "Ultima haltă în Paradis", în regia lui Alexandru Tocilescu (2002), "Legenda ultimului împărat", în regia lui Alice Barb (2004), şi "Zi că-ţi place!", în regia lui Cornel Mihalache (2014).
Valentin Nicolau a publicat mai multe volume de teatru, "Dacă aş fi un înger", "Ultimul împărat", "Mai jos de Figueras", antologia "Taina îngerilor" şi, printre cele mai recente, "Poveşti din al nouălea cer" şi "Păstrează copia şi nu uita originalul". De asemenea, piesa "Taina îngerilor" a apărut în traducere în limba franceză în Belgia, sub titlul "Le mystère des anges", la editura Lansman. Multe alte piese ale sale au fost traduse şi publicate în antologii colective.
La ediţia de anul trecut a Târgului de Carte Gaudeamus, Valentin Nicolau şi-a lansat volumul "Basmania, Răspântia gândurilor" (cartea 1), cu ilustraţii de Tudor Popa. Potrivit editurii Nemira, romanul "Basmania. Răspântia gândurilor" este "un îndemn adresat nouă, tuturor, de a nu înceta să visăm şi să credem că poveştile încă ne mai pot salva".
Citeşte şi:
BIOGRAFIE: Valentin Nicolau, fost preşedinte al TVR, dar şi un iubitor al cărţilor şi teatrului
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe