Săptămâna trecută, Schmidt a anunţat că se va retrage de la conducerea companiei, funcţia sa urmând să fie preluată de Page.
Recent, Schmidt a declarat că este „devotat Google” şi că va rămâne în companie „atât timp cât lucrurile rămân interesante”.
În urma anunţului lui Schmidt de săptămâna trecută au apărut mai multe zvonuri potrivit cărora acesta ar vrea să înceapă o nouă carieră. New York Post anunţa că Schmidt ar putea începe o carieră la CNN, în timp ce Ken Auletta, autorul lucrării „Googled: The End of the World as We Know It”, declarase că executivul Google ar lua în considerare un post în administraţia Obama.
Schimbarea conducerii Google ar putea creşte flexibilitatea celei mai mari companii de online din lume şi i-ar putea consolida poziţia în raport cu rivalii care se bucură de o creştere fulminantă, precum Facebook.
Deşi Google domină de zece ani căutările pe internet, compania nu a reuşit până în prezent să devină o forţă pe piaţa socializării online, unde pierde trafic în favoarea unor nume noi, precum Facebook şi Twitter, care au început să atragă angajaţi de valoare şi venituri din publicitate.
Schmidt, care va fi înlocuit de Page pe 4 aprilie, a declarat într-un interviu pentru Reuters că mişcarea nu este o reacţie la competitori, ci o încercare de a accelera procesul decizional la vârful companiei.